Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2017 14:22
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Zítřejší úterý má být nejteplejším dnem celého roku

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Dej chladit dobré pití, napusť bazén, kup si větrák, nastav klimatizaci!

Poslední týdny byly v Česku spíše deštivé a chladnější. To se teď má dramaticky zlomit. Český hydrometeorologický ústav varuje před velmi tropickými dny a první srpnový den, tedy zítra v úterý tu mají teploty dosáhnout až 38 stupňů Celsia. Podle meteorologů by tak šlo o nejteplejší den v roce. Vysoké teploty se udrží i do nočních hodin. V dalších dnech tohoto týdne se bude Českem rozmáhat teplotní rozsah od 26 do 31 stupňů.

Zítřejší úterý má být nejteplejším dnem celého roku
Zdroj: LU-yang/Pixabay.com

Výstraha před vedry se týká celé republiky. Pokles teplot a přeháňky by měly podle ČHMÚ přijít až příští týden. Nezbývá nám tak nic jiného, než se na přicházející počasí dobře připravit. Někdo se zašije do klimatizovaných pracovišť, někdo třeba ledově namrazí dobré pití a někdo tropické dny stráví u vody. Pokud si nevíš rady, kam zajít v Praze na koupačku, přečti si naše velké srovnání všech dobrých koupališť.

Domů
Sdílet
Diskuse