Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. srpna 2017 10:57
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

V Česku se prodalo už více než milion fidget spinnerů. Šílenství v podobě točivé hračky zaplavilo i domácí mládež

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Mánie fidget spinnerů zasáhla i domácí mládež. Hračky se u nás prodalo více než milion kusů.

Točivé šílenství jménem fidget spinner zasáhlo během letošního roku životy dětí a mládeže po celém světě, a platí to i pro Česko. Jak se totiž dozvídáme, této populární hračky se u nás prodalo už nejméně přes ohromný jeden milion kusů. S odvoláním na údaje společnosti Wormelen Group, která provozuje hračkářství Sparkys, Bambule a HM Studio, o tom informoval server iDNES. Ten dále uvádí, že nejčastějšími zákazníky jsou děti starší osmi let. S hračkou, která byla vynalezena již v 90. letech minulého století, ale skutečného boomu se dočkala až letos, mladí lidé v ruce točí a ti zručnější předvádí i nejrůznější triky.

Variant, ve kterých se hračka prodává, je celá řada, a to ať už se jedná o různorodé tvary nebo typ použitého materiálu. Například kromě tradičních a zatím nejvíce populárních plastových kousků jsou k mání také modely z kovu nebo silikonu, které ve tmě svítí. A rozdílné jsou i ceny, které podle serveru během minulého měsíce oproti červnu narostly v průměru o 40 procent. Jeden fidget spinner si tak může člověk pořídit už za pár desítek korun, za dražší kusy však zaplatíte klidně i několik stovekJaký názor na mánii fidget spinnerů máte vy? Podělte se s námi o názor níže v komentářích. 

V Česku se prodalo už více než milion fidget spinnerů. Šílenství v podobě točivé hračky zaplavilo i domácí mládež
Zdroj: pixabay.com
Domů
Sdílet
Diskuse