Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. srpna 2017 20:45
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Zemřel Ministr magie Kornelius Popletal z Harryho Pottera. Herec Robert Hardy nás navždy opustil ve věku 91 let

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Robert Hardy se dožil krásného věku.

Fanoušci Harryho Pottera ho milovali i nenáviděli, ale to vše jen kvůli jeho postavě ve filmech. Britský herec Robert Hardy nás opustil ve věku 91 let a zanechal za sebou krásné a bohaté dědictví, které více než 70 let pěstoval v rámci vlastní kariéry. Rodina označila jeho život za úžasný a velkolepý, protože zažil nespočet úspěchů nejen v divadle, ale i v televizi, a dostal se i do srdcí milionů fanoušků Harryho Pottera. V oblíbené kouzelnické sáze se objevil hned čtyřikrát jako Ministr magie Kornelius Popletal a většina z nás si na ztvárnění jeho postavy bude pamatovat i přesto, že jeho poslední Harryho film byl Fénixův řád z roku 2007. Kromě Harryho Pottera byl dlouhodobě hvězdu v britské sérii All Creatures Great and Small a dostal tu čest ztvárnit i bývalého premiéra Winstona Churchilla v hned několika filmech či hrách.
 
Herec se během svého života zamiloval do historie, které zasvětil velké množství svého volného času a zajímal se o vše spojené s historií Spojeného království, ale i celého světa. Napsal dvě knihy o středověkých zbraních a podílel se na několika archeologických vykopávkách a objevech, takže pokud zrovna nestál na prknech, která znamenají svět, naplňoval svůj život tím, co skutečně miloval. Robert Hardy nás už sice navždy opustil, avšak v srdcích milionů fanoušků bude navždy žít jako Kornelius Popletal nebo Siegfried Farnon z výše zmíněného seriálu.

 



Domů
Sdílet
Diskuse