Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. srpna 2017 18:34
Čas čtení 0:00
Tibor P.

Čech naváděl svoji dceru, aby mlátila baseballovou pálkou do polštáře a představovala si, že jde o Roma nebo muslima

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

V průběhu několika hodin stihlo video vyvolat vlnu nevole.

Být rodičem vyžaduje velkou dávku odpovědnosti. Člověku to doslova změní život – přehodnotí své priority, zájmy, názory a začne si uvědomovat, že přivedl na svět nového jedince, jehož chování, myšlenky a názory se budou do značné míry formovat podle toho, jak se v jeho blízkosti bude chovat on sám. Ne nadarmo se říká, že dítě je obrazem svých rodičů. Bohužel, dnešní moderní doba dává možnost v duchu svobody projevu dělat věci, při kterých se zdravému člověku zastavuje rozum. Pokud jde o dítě, je to o to hroznější. Následující příklad je ukázkou toho, jak moc ovlivňuje rodičovská výchova smýšlení malého dítěte, a to zvláště v období, kdy tento malý jedinec nemá šanci zjistit, zda věci, kterým ho jeho rodiče učí, jsou správné, nebo ne.

Dnešním dnem na internetu zarezonovalo domácí video natočené zjevně „motivovaným“ rodičem, který své malé dceři dává skutečně osobitou výchovu na téma Romové a muslimové. Sledujeme holčičku s baseballovou pálkou v ruce, která stojí nad postelí a zjevně se na něco chystá. Když se její otec zeptá, co udělá, dcera odpovídá, že jde „zbít polštář“. Nad tímto se ještě člověk dokáže pozastavit, ale v momentě, kdy je jí vysvětleno, aby si představovala, že jde o příslušníka okrajové skupiny obyvatel, respektive jistého vyznání, začíná opravdové představení.

Doporučeno
REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard 26. března 2024 11:00

Fakt, že malá slečna působí v tom, co dělá, poměrně jistě a na otázky odpovídá vzhledem ke svému věku jasně a srozumitelně, musí u každého normálně smýšlejícího jedince vyvolat přinejmenším rozpačitou reakci. Nechci a ani si nedovolím z tohoto místa kritizovat rodičovskou výchovu. O té zde totiž v této chvíli nemůže být ani řeči. Bez ohledu na to, zda se s názorem otce ztotožňujete, nebo ne, položte si otázku, zda je správně si svůj očividný odpor k některým lidem ventilovat na dítěti.

Domů
Sdílet
Diskuse