Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. srpna 2017 11:46
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Usain Bolt ukončil kariéru. Jeho posledních sto metrů však neskončilo zlatem, jak očekával

SPORT
Uložit Uložené

Legendární Jamajčan už nemá v plánu závodit.

60 000 diváků sledovalo na mistrovství světa v Londýně vtipné pózy Usaina Bolta, když si klekal do čtvrté dráhy. Bolt je legenda a neuvěřitelný pojem. 30letý atlet kraloval světovému sprintu a na krk mu byly zavěšeny desítky medailí. Tento jeho běh byl však definitivně poslední a Bolt už avizoval, že se rozloučí s kariérou. Připouštěl si však jen zlatou medaili. Jeho největším soupeřem byli Christian Coleman a Yohan Blake, ale o značné překvapení se postaral Američan Justin Galtin, který závod uzavřel prvním místem.
 
Gatlin dal stometrový úsek za 9,92 sekundy. O dvě setiny později doběhl jeho americký krajan Coleman a Usain Bolt doběhl třetí s časem 9,95. Jamajčan však má pro horší výsledek pořádně dobré důvody. Celou sezónu trpí po smrti jeho blízkého přítele Germaine Masona a překážejí mu i intenzivní bolesti zad. I přesto však doufal, že jeho konec kariéry bude zlatý. Jen málokdo má v atletickém světě takové jméno jako Bolt a i když někdo překoná jeho rekordy, zřejmě bude stále stát v Usainově stínu.


Domů
Sdílet
Diskuse