Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. srpna 2017 20:51
Čas čtení 0:00
Marek R.

V Saúdské Arábii už mají dost hloupých trendů. Zpěváka zatkli za to, že během koncertu daboval

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Přátelské zápasy ve fotbale se v Saúdské Arábii asi tedy hrát nebudou.

Mnohým z nás to už leze na nervy, ale většinou jen zakroutíme hlavou a život jde dál. Saúdská Arábie však ukázala, že s hloupými moderními trendy nebude zacházet v rukavičkách, a podle toho se také chová. Řeč je o dabingu/dab dance, který proslavili rapeři, fotbalisté či jiné celebrity a lidé to začali dělat prakticky při každé činnosti. Například takový Pogba si zadaboval s vítěznou trofejí po triumfu v Ligovém poháru a najdou se i experti, kteří to dělají přímo během zápasu.
 
Tato forma zábavy se však jednomu člověku nevyplatila a doplatil na to mladý saúdský zpěvák Abdallah Al Shaharani, který byl před pár dny zatčen za dabování během pěvecké soutěže. V zemi je toto gesto oficiálně zakázané, neboť je spojováno s marihuanou či jinými drogami. Za svůj čin se už stihl omluvit vládě i účastníkům koncertu, ale mnozí obyvatelé země jsou stále pohoršeni a své postřehy sdílejí na Twitteru. Jednoduše jiný kraj, jiný mrav.

Domů
Sdílet
Diskuse