Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. srpna 2017 21:58
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Nejbrutálnější a nejrychlejší Jeep v historii se začíná prodávat za bezkonkurenční cenu

TECH
Uložit Uložené

Opět pověstná hrubá síla a opět relativně nízká cena.

Jeep Grand Cherokee ve verzi Trackhawk byl ohlašovaný několikrát, no a v průběhu posledních měsíců se nejostřejší verze stala už i realitou. Američané totiž za ostatní období neudeřili jen s extrémním Demonem, ale také s brutálním SUV, jaké nemá ve světě sériových vozidel obdoby. Trackhawk je totiž nejbrutálnějším a nejrychlejším Jeepem v historii, přičemž kromě toho jde o nejrychlejší SUV na světě. Dodat je však třeba, že Jeep nemá na mysli maximální rychlost, ale akceleraci na stovku, kde poráží i opěvovanou Bentaygu – mohutné SUV dokáže vystřelit z 0 na 100 km/h jen za 3,5 sekundy (respektive na 60 mph, čili 97 km/h), což je až neuvěřitelný údaj, zvláště pokud napíšeme, že vozidlo váží 2 433 kilogramů.

Podstatné však je, že SUV s 6,2litrovým osmiválcem, výkonem 717 koní a točivým momentem 884 Nm vstupuje na trh. Při této příležitosti poznáváme i cenové relace. Jeep si své extrémní SUV cení na částku 87 tisíc dolarů (~1 925 000 Kč), a to včetně všech poplatků. To je sice opravdu nemalá částka, ale pokud vezmeme v úvahu velikostní a výkonnostní kategorii vozidla, najednou se na věc dívá úplně jinak. Jistě, jde o cenu pro americký trh, kde jsou částky většinou podstatně nižší než v Evropě, přesto ale můžeme jednoznačně hovořit o bezkonkurenční ceně. Pokud by se vozidlo dostalo na evropský trh, jeho cenové relace by se s přehledem vešly pod magickou hranici 3 milionů korun. Jeho nejpřímější konkurence je přitom podstatně dražší – BMW X5 M začíná na ceně od 3 milionů, zatímco Mercedes-AMG GLE S od 3 217 000 Kč, nemluvě o Bentayze s cenovkou přes 5 milionů.

Domů
Sdílet
Diskuse