Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. srpna 2017 18:22
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Vyrobeno bylo jen 6 kusů, jeden je na prodej. Vzácné Ferrari může být vaše za 135 milionů korun

TECH FERRARI
Uložit Uložené

Sergio zaujme zejména netradičním designem.

Je to nezastavitelný kolotoč, auta se prostě kupují a dříve či později prodávají. Obdobný osud v podstatě platí i v případě těch nejdražších či nejluxusnějších vozidel. Navíc ve vodách automobilové smetánky se ve velkém s takovými kousky obchoduje a kšeftuje, protože nejednou astronomicky roste jejich tržní hodnota. Do dané kategorie rozhodně patří i značka Ferrari, která se pyšní skutečně širokým portfoliem se sběratelskými modely. Důkazem toho je i jedna z nejvzácnějších exkluzivit z Maranella za poslední léta, model Sergio. Za vskutku netypickým názvem se skrývá specialitka postavená na základech populárního Ferrari 458 Spider, žádné velké věci však nečekejte. Pod kapotou najdeme „tradiční“ 4,5litrovou V8 s výkonem 605 koní, tedy agregát z verze Speciale A. Podstatou Sergia je víceméně jen opravdu specifická karosérie a skutečnost, že jde o mimořádně raritní počin.
 
Ferrari v roce 2014 vyrobilo a následně prodalo jen 6 exemplářů samozřejmě každý z nich padl do předem vybraných rukou dlouhodobých sympatizantů značky. Za velkou louži tak putovaly 3 kusy a po jednom do Japonska, Švýcarska a Spojených arabských emirátů. No a právě švýcarský exemplář je momentálně na prodej, jde přitom o Sergio vystavené na autosalonu v Ženevě 2015 a najetých má jen 118 kilometrů. Právě proto asi nikoho nepřekvapí cena, která je na úrovni astronomických 6,1 milionu dolarů (135,6 milionů korun). Je jasné, že sběratelé si už brousí zoubky, i když Sergio i odborná veřejnost hlavně kvůli designu nepřijala úplně nejlépe.

Domů
Sdílet
Diskuse