Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. srpna 2017 18:27
Čas čtení 0:00
Tibor P.

Ona má 98, on 94, ale vzali se až nyní. Sympatický pár je důkazem toho, že láska kvete v každém věku

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jejich osudové setkání se konalo v tělocvičně.

Stalo se to před osmi lety. Tělocvična ve městě Middletown v americkém státě New York byla dějištěm osudového setkání dvou sympatických důchodců, kteří se rozhodli i na stará kolena zůstat v dobré kondici, a proto dvakrát týdně pravidelně cvičili. Ihned si padli do oka a první společné rande bylo na spadnutí. Gertrude Mokotoff si s Alvinem Mannem měli za ty roky co říct. Sdíleli společné názory, zkušenosti a zážitky, které za dlouhé období svých životů nasbírali.
 
Gertrude Mokotoff se narodila v roce 1918. Vystudovala Kolumbijskou univerzitu a později působila po dobu třiceti let jako univerzitní profesorka biologie, pak se rozhodla působit v komunální politice. Má za sebou dlouholeté manželství s kardiologem, které narušila až smrt manžela v roce 2002 – po 61 letech úspěšného vztahu.

Alvin Mann se narodil v roce 1923. V jeho životě sehrála významnou roli druhá světová válka, protože v 19 letech narukoval a působil na nákladních lodích i tankerech během celého období ozbrojeného konfliktu. Později dal tomuto prostředí sbohem a vypracoval se na schopného byznysmena, kterému se v práci velmi dobře dařilo. Oženil se celkově dvakrát – s první manželkou se rozvedl po 20 letech manželství, druhé manželství rozdělila až manželčina smrt po 45 letech trvání svazku. Novomanželé mají celkově na kontě 7 dětí, 12 vnoučat a 7 pravnoučat. Alvin se dokonce loni stal nejstarším držitelem bakalářského titulu na Mount St. Mary College ve městě Newburgh.
 
Dnes už paní Mannová o svém muži tvrdí, že byl od jejich prvního společného setkání velkým džentlmenem. Ani její manžel se netají upřímnou náklonností ke své polovičce. A co říkají na to, že se vzali v tak pokročilém věku? Nevidí v tom problém a tvrdí, že věk je jen číslo. Své ano si před pěti desítkami nejbližších příbuzných řekli 5. srpna na radnici města, kterému Getrude šéfovala jako vůbec první žena v této pozici. Měla 71 let. „Věk pro nás nic neznamená, nevnímáme ho jako překážku. Stále chceme dělat to, co nás baví. Lidé se nás ptají, jak je možné, že jsme stále tak mladí. Samozřejmě, jedna věc je lékařská péče, ale hodně dělá i to, že žijeme bezstarostné životy a nedovolíme, aby nás cokoli kontrolovalo,“ tvrdí.
 
Jejich soused se nedávno pro média vyjádřil, že svazek tohoto páru je inspirací a neuvěřitelným příkladem soužití dvou lidí. „Ten muž má 94 let a já ho vidím, jak kácí stromy, převáží dřevo na starém traktoru a jak seká trávník. Potom ho vidím s Gertou, jak se drží za ruce, líbají se a jezdí na víkendy do New Yorku. Kdybych něco takového neviděl na vlastní oči, nikdy bych tomu nevěřil.“ Novomanželům přejeme, aby jim jejich láska vydržela co nejdéle.

Domů
Sdílet
Diskuse