Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. srpna 2017 8:52
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Středoškolák se nudil, tak dostal za pár hodin práce od Googlu 10 tisíc dolarů. Hledal nedostatky v bezpečnosti

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Google si nálezů chyb ve svých serverech mimořádně cení.

Technologie odjakživa pomáhaly se směrováním naší společnosti a v současnosti už studenti na základních či středních školách disponují vědomostmi, o kterých by experti před desítkami let mohli jen snít. Skvělým příkladem je i Ezaquiel Pereira z Uruguaye, který se věnuje počítačům a bezpečnosti na internetu zejména ve svém volném čase, což se mu mimořádně vyplatilo. 11. července tohoto roku jen seděl doma a nudil se, a proto zapnul počítač a vydal se hledat bezpečnostní chyby na serverech společnosti Google. Neměl v hlavě žádné zvláštní problémy, na které se chtěl zaměřit, takže jen zkoušel různé varianty a doufal, že se mu na něco podaří narazit.
 
Po několika pokusech objevil způsob, jak se dostat na místo, kde se nacházela i slova „Google Confidential“, čili důvěrné informace, a v té chvíli okamžitě přestal a svůj nález nahlásil. Netrvalo dlouho a ozval se mu Google Security tým s mailem, že jeho zprávu prověří. V ten samý den mu odepsal konkrétní člověk se slovy o skvělém nálezu, načež bezpečnostní chybu prověřila i speciální komise a 4. srpna už Ezaquiel Pereira objevil ve své mailové schránce zprávu o zisku odměny ve výši 10 tisíc dolarů. Ezaquiel by se jednoho dne rád stal výzkumným bezpečnostním pracovníkem v podobné firmě jako Google, a tak mu zisk odměny ještě může skvěle posloužit.


Zpět
Sdílet
Diskuse