Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2017 17:51
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Porsche rieši kuriózny problém. Svojim zákazníkom musí značka preplatiť slnečné okuliare

TECH
Uložit Uložené

Kameňom úrazu sú svetlé vnútrajšky.

Z času na čas sa stane, že automobilka je donútená masovo zvolávať svoje predané modely do servisu skrz všakovaké skryté vady a neraz aj odškodňovať dotknutých zákazníkov. Práve niečo obdobné rieši nemecká automobilka Porsche, ktorá má na krku kuriózny problém. Odstupom času sa zistilo, že exempláre s bledým vyhotovením interiéru nebezpečne oslňujú vodičov, keďže od palubnej dosky sa odrážajú slnečné lúče. Viacerí majitelia tak boli donútení si kúpiť slnečné okuliare, nakoľko sa však problém začal medzi nimi čoraz viac šíriť, odstupom času začali podávať hromadné žaloby. Všetko to vyústilo ku kompromisu zo strany samotnej značky, ktorá pristúpila na netradičné riešenie. 

Majiteľom, ktorí vlastnia Porsche s béžovým interiérom (odtiene Cognac, Luxor Beige, Natural Brown, Platinum Gray či Sand Beige), ide o vozidlo z rokov 2007 až 2016 a kvôli problému s odrazom slnečných lúčov siahli po akejkoľvek, z toho vyplývajúcej úprave, respektíve si kúpili okuliare, automobilka im ich preplatí v rozsahu od 50 do 175 dolárov. "Ponuka" je však obmedzená do 21. septembra tohto roku, dokedy si môžu poškodení nárokovať kompenzáciu.

Porsche rieši kuriózny problém. Svojim zákazníkom musí značka preplatiť slnečné okuliare
Zdroj: www.autoevolution.com
Domů
Sdílet
Diskuse