Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. srpna 2017 10:28
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Tesco přestane ve střední Evropě prodávat vejce z klecových chovů. Nechce podporovat neetické farmy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Krok společnosti vychází z rozhodnutí podporovat jen udržitelné a etické farmy.

Po vzoru Tesca ve Velké Británii, které na toto rozhodnutí přistoupilo loni, chce řetězec v celé střední Evropě přestat prodávat vejce z klecových chovů. Slepice žijící ve stísněných a špatných podmínkách mají také razantně nižší kvalitu vajec. Češi už přestávají mít o nekvalitní produkty zájem a prodejci tuto změnu samozřejmě vnímají.

Tesco přestane ve střední Evropě prodávat vejce z klecových chovů. Nechce podporovat neetické farmy
Zdroj: Tookapic/Pexels.com

Naše rozhodnutí se týká slepic z klecových chovů a je v souladu s přístupem Tesco k zajištění udržitelného získávání zdrojů a zlepšování životních podmínek zvířat. Ve spolupráci s našimi dodavateli budeme spolupracovat na tom, abychom již neměli v prodeji ani jedno klecové vejce,řekl pro server poultryworld.net produktový ředitel Tesco pro střední Evropu Jamie Walker.

Takové rozhodnutí samozřejmě není jen tak, bude ještě nějaký rok trvat, než se změna v reálu projeví, ale nyní víme, že Tesco do roku 2025 přestane nabízet vejce z neetických neudržitelných klecových chovů v České republice, na Slovensku, v Polsku a Maďarsku. Prodávat bude už jen vajíčka z bezklecových chovů. Snad se k nim brzy přidají i další řetězce.

Domů
Sdílet
Diskuse