Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. srpna 2017 11:18
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Bezcitní turisté pomohli zabít uvízlé mládě delfína kvůli selfies. Podávali si ho na španělské pláži

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Z bezbranného delfína se rychle stala turistická atrakce.

Média často upozorňují na to, že interakce se zatoulanými zvířaty ve volné přírodě může skončit nepříjemně pro jednu i druhou stranu, ale turisté si i tak nedají říct. Smutný případ se odehrál u španělského města Mojácar, kde tento týden uvízlo nedaleko pobřeží mládě delfína a horda turistů neměla v úmyslu dostat se k němu proto, aby mu pomohla.

Namísto toho se kolem bezbranného zvířete vytvořila skupinka turistů, kteří si s ním začali dělat selfie fotky a podávali si ho z rukou do rukou, což mu v jeho zoufalém stavu určitě nepomohlo. Plavčík na pláži si naštěstí delfína všiml a rychle kontaktoval organizaci Equinac zachraňující i zvířata uvízlá na mělčině, jenže ani brzký příjezd do 15 minut už život delfína nedokázal zachránit. Pracovníci organizace jen konstatovali jeho smrt, a pokud by zvíře zemřelo i bez toho, aby se na pár desítek minut stalo turistickou atrakcí, jakákoli manipulace s delfíny je ve Španělsku přísně zakázána, takže turisté i tak dělali to, co neměli.

Domů
Sdílet
Diskuse