Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. srpna 2017 17:23
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Začíná 14. ročník festivalu Letní Letná. Nech se unést do magického světa nového cirkusu a zažij velkolepou podívanou

REFRESHER
Uložit Uložené

Festival Letní Letná je zde už počtrnácté, aby návštěvníkům opět doručil skutečně nevšední zážitek. Těšit se můžete na představení domácích i světových hvězd, hudební program a mnoho dalšího.

Letenské sady v termínu 17. srpna až 3. září opět ožijí festivalem Letní Letná. Letos se tu již počtrnácté setkají Pražané i návštěvníci metropole, aby se nechali unést do magického světa nového cirkusu. Dechberoucí představení velkých světových hvězd, přehlídka domácích souborů, žonglování, klaunérie, hudební program, filmové projekce, výstavy, workshopy a mnohé další části nabitého programu zaručují, že půjde o skutečně velkolepou podívanou.

Letní Letná ani letos nepřestává lovit ty největší hvězdy nového divadla a nabízí lákadlo v podobě několika souborů světové extratřídy. Kanadský Cirque Alfonse míří do Prahy se svou novou show, která bez rozpaků boří zažitá pravidla. Kanadští „dřevorubci“ návštěvníkům předvedou revoluční představení BARBU, které je plné originálních akrobacií, odvážných výstupů a řízné muziky.

Začíná 14. ročník festivalu Letní Letná. Nech se unést do magického světa nového cirkusu a zažij velkolepou podívanou
Zdroj: Letní Letná

Francouzsko-belgický soubor Colectiff Malunés přenese diváky do světa, kde se realita současnosti prolíná s dobře známými motivy pohádek. Věhlasný francouzský soubor Atelier Lefeuvre & André předvede své nejsilnější zbraně v podobě humoru, nezaměnitelné poetiky, absurdity i cirkusového mistrovství. Katalánský soubor Escarlata Circus s třicetiletou tradicí nabídne jedinečnou show plnou obratnosti a smíchu.

Vedle zahraničních hvězd bude v programu bohatě zastoupena i česká scéna nového cirkusu. Jeden z nejpopulárnějších současných českých souborů Losers Cirque Company vystoupí s premiérou zbrusu nového představení KOLAPS. Fenomenální Cirk La Putyka představí unikátní představení, které bude k vidění pouze na Letní Letné. Další novinkou budou HRDINKY z dílny Cirkusu TeTy, který se nechal inspirovat komiksovými hrdiny všedního dne.

Neméně zajímavou podívanou nabídne Duo Hand to Violin s jejich Dobou plastovou, která v sobě propojuje akrobacii, hru na housle, tanec a zpěv. Soubor Holektiv předvede originální divadelní představení s tancem, akrobacií a kávou. Squadra Sua uvede alegorii klaunské lásky k dortům a herecké lásky ke klaunům. Dále vystoupí například VOSTO5, Ilmatillu, Feel the Universe, Bratři v tricku či Běžkařská odyssea.

Za pozornost rozhodně stojí i tři tematické večery. Cirksession představí novou vlnu cirkusové tvorby u nás, Mimesession nabídne tradiční setkání mimů všech generací v jedinečném komponovaném pásmu. Třetí večer bude patřit mistrům žonglérského umění, kteří nepřestávají lovit nové triky. Na své si přijdou i návštěvníci z řad dětí, pro které budou na místě nejen dětská představení, ale i výtvarné a cirkusové dílny.

Celá akce odstartuje ve čtvrtek 17. srpna speciálně připraveným open-air programem BESTIARIO / BESTIÁŘ, kdy bude k vidění společné představení domácích i mezinárodních artistů pod taktovkou renomované režisérky Firenzy Guidi ze světoznámého velšského souboru Nofit State Circus.

Pro další doplňující informace navštivte www.letniletna.cz, kde si zároveň můžete zakoupit vstupenky.

Zpět
Sdílet
Diskuse