Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. srpna 2017 17:33
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Teenager je uvězněný v těle miminka vinou syndromu, který má jen 1 člověk ze 7 miliard. Chtěl si i ublížit kvůli neschopnosti komunikovat

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Těžký životní osud zvládá jeho matka na výbornou.

Do tří let se Angus nijak nelišil od svých vrstevníků, spokojeně si rostl a užíval si život. Jeho rodiče si sice všímali menších odlišností a žili s podezřením, že možná všechno není v úplném pořádku, ale netušili, že jim lékaři zanedlouho oznámí zprávu, která by většinu lidí položila. Malý Angus šel kvůli podezření svých rodičů na lékařské testy v Manchesteru a podezření se o tři týdny později potvrdilo. Nešlo o žádný známý genetický problém, který by lékaři a odborníci už desetiletí analyzovali a snažili se vymyslet způsob, jak zlepšit životní situaci pacientů, protože u Anguse identifikovali vzácný syndrom, jaký se možná ještě neobjevil u žádného jiného dítěte.

Šance na jeho vznik je přibližně 1 ku 7 miliardám a je tak vzácný, že neexistuje ani jeho zažité pojmenování. Lékaři ho definovali jen jako „chromozómovou translokaci 15/22 s částečnou trisomií 22q12.3“ a Angus si kvůli němu vytrpěl již více než 40 operací. Každý týden mu jeho obětaví rodiče dávají 250 různých dávek léků, aby se jeho kvalita života aspoň trochu zvyšovala, a i když si uvědomují, že 13letý Angus uvězněný v těle miminka nikdy nepovede nezávislý život, nadevše ho milují. Angus nedokáže komunikovat s okolním světem slovy, a tak používá jednoduchá gesta, čehož si všimli i diváci britské relace This Morning a v minulosti si už dokonce chtěl ublížit, protože už nedokázal snášet neschopnost komunikovat s okolím. Teenager se naštěstí vždy může spolehnout na svou rodinu a navzdory tomu, že bude jeho život ještě těžký a plný překážek, společnými silami si ho bude osobitě užívat.

Domů
Sdílet
Diskuse