Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. srpna 2017 14:54
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Zlatý retrívr objevil heroin za 85 000 dolarů. Rodinný pes způsobil majitelům pořádné problémy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zřejmě první pes, který byl pochválený za hrabání na zahradě.

Očividně nejsou policejní psi jedinými zvířaty, které dokáží spolehlivě vyčmuchat drogy. Zvládl to totiž i zlatý retrívr jménem Kenyon žijící se svou rodinou v Oregonu. Ten na podobné aktivity vůbec není trénovaný, přesto však v zahradě vyhrabal díru značné velikosti, a to zcela sám od sebe. Vrátil se s něčím, o čem si rodina myslela, že je časová kapsle, ale po otevření jim po zádech proběhla husí kůže. Od časové kapsle to mělo daleko. Uvnitř se totiž nacházel heroin v hodnotě 85 000 dolarů, tedy bezmála 1,9 milionu korun.

Rodina okamžitě zavolala policii, čímž se dobrovolně podrobila náročnému výslechu a vyšetřování. Kvůli možným problémům s veřejností se rodina dokonce rozhodla zůstat v anonymitě. Na zahradě dosud probíhají vyšetřování a vypadá to tak, že 425 gramů heroinu zakopal ještě předchozí majitel pozemku. Retrívr Kenyon získal od policie speciální ocenění a stal se čestným členem psího sdružení policejních psů K-9.

Domů
Sdílet
Diskuse