Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. srpna 2017 12:11
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Kultovní série Age of Empires dostane zbrusu nové pokračování a již brzy si budeme moci zahrát vylepšenou edici přelomového prvního dílu!

TECH GAMESCOM
Uložit Uložené

Legenda se vrací. Gamescom kromě oznámení nového dílu Age of Empires přinesl také datum vylepšené edice prvního dílu.

Když se mluví o žánru real-time strategií, dřív nebo později musí přijít řeč na Age of Empires. Tato legendární série z dílny Ensemble Studios, která letos slaví již dvacáté narozeniny, se zapsala tučným písmem do srdcí milionů fanoušků a dodnes se těší nebývalé oblibě. Na rozdíl od dalších žánrových velikánů, jako například fantasy série Warcraft, je svět Age of Empires do značné míry založený na historických faktech a ztvárnění skutečných událostí. Značka během své existence dostala tři plnohodnotné díly a dva datadisky, nicméně již roky jsme se už ničeho nového nedočkali. To se však v příštích letech konečně změní. Na herním veletrhu Gamescom byl totiž oficiálně oznámen čtvrtý díl, na který milovníci strategií tak dlouho čekali. 

Jakkoliv je však tato zpráva potěšující, na vydání očekávaného pokračování si ještě nějakou dobu počkáme. Možná i pár let. O hře zatím mnoho informací nemáme, víme však, že je v dobrých rukou. Na čtyřce totiž pracuje tým ze studia Relic Entertainment, které je zodpovědné za vysoce chválené a oblíbené hry jako Warhammer 40 000: Dawn of War, Homeworld nebo Company of Heroes. Vydavatelem je pak samozřejmě opět společnost Microsoft.

Čekání na nové pokračování si však můžete zkrátit díky definitivní edici prvního dílu. Ta vychází na PC (pouze s operačním systémem Windows 10) 19. října a nabídne vylepšenou grafiku s rozlišením až 4K, remasterované ozvučení, zdokonalené herní prvky, víceúrovňové přibližování obrazu a v neposlední řadě multiplayer přes službu Xbox Live.

Age of Empires Definitiv Edition má na starosti studio Forgotten Empires, které v minulosti vypracovalo HD expanze pro druhý díl série, který se společně s trojkou má časem také dočkat vlastní vylepšené verze. Ve hře se můžeme těšit také na veškerý dosud vydaný stažitelný obsah a dlouhé desítky hodin budování měst a pevností, taktizování a nelítostných bojů. Podle oficiálního Microsoft Storu cena definitivní edice činí 549 korun. Dnes navíc začíná uzavřená beta, do níž se můžete zkusit zaregistrovat na oficiálních stránkách hry

Domů
Sdílet
Diskuse