Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. srpna 2017 19:08
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Nádherná modelka tvrdí, že štěstí nepřichází s krásou. Odvážnými fotkami s její kamarádkou upozorňuje na zvrácený ideál ženské krásy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Každý by prý měl oslavovat vlastní tělo a vykašlat se na ostatní.

Určitě ses už někdy setkal s pojmy jako postava do plavek nebo chci zhubnout do plavek. Možná sis řekl, že jde jen o obyčejné fráze, ale někteří lidé za tím vidí něco víc. A to konkrétně velmi úspěšná modelka Kate Wasley z Austrálie. Ta v plavkách vypadá úžasně, ale kamarádí se s jinou modelkou - Georgiou Gibbs, která patří do kategorie plus size.
 
Zkrátka je o něco větší než Kate a dvojice si společně uvědomila, že hubenější Kate získává od uživatelů internetu mnohem více podpory a ovací než Georgia. Někteří lidé byli dokonce pohoršeni a znechuceni z toho, že na jedné fotce se nachází modelka perfektních mír a na druhé modelka, která je o něco větší. Jelikož jsou nejlepší kamarádky, takových fotek je hodně a bohužel na internetu exisutuje i hodně nenávisti směřující na adresu autorek.
 
Kate Wasley se tak rozhodla podniknout něco na obranu své nejlepší kamarádky. Začaly spolu fotit sérii fotografií, často polonahých, kde se snažily dokázat, že podle jejich názoru může být krásný každý a že štěstí nemá s krásou nic společného. Kate je však mimořádně naštvaná právě kvůli pojmům jako postava do plavek - podle jejího názoru má postavu do plavek prostě každý, kdo si plavky koupí a oblékne. Takovou standardizaci nemůže jednoduše snést, a tak se vůči ní rozhodla bojovat. Její odvážné úsilí můžeš sledovat na Instagramu.

Domů
Sdílet
Diskuse