Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. srpna 2017 11:08
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Saúdský král utratil za měsíční dovolenou 100 milionů dolarů. Vzal si s sebou i 1000 různých pracovníků

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Královská dovolená musí být na úrovni.

Král Saúdské Arábie Salman měl vždy rád luxus a zážitky, ke kterým by se běžný smrtelník tak snadno nedostal, což potvrdil i přes probíhající léto. Král Salman navzdory diplomatickým komplikacím a nestabilitě v regionu Arabského poloostrova opustil svou zemi a vydal se na měsíční dovolenou do svého oblíbeného letního paláce v Maroku. Na severozápadě Maroka nedaleko Tangier se ukrývá jeho rozlehlá hacienda, kde bys našel vše od restaurací až po soukromé lázně a aby neměl žádný logistický problém a byly mu splněny všechny požadavky, vzal si s sebou rovnou i přibližně 1000 zaměstnanců. Pracovníci byli ubytováni v luxusních hotelů po okolí a mimo jiného měli na starosti i 200 aut, která tvořila královskou neproniknutelnou flotilu.
 
Ačkoliv je saúdskému králi už 81 let, na svou letní dovolenou se mimořádně těšil, protože za poslední rok si nechal své letní marocké sídlo výrazně přestavět a upravit. Na jeho pozemku přibylo několik přistávacích ploch pro vrtulníky, obrovský stan s rozměry jako cirkus a několik úplně nových budov. O bezpečnost krále se starají příslušníci marocké královské stráže a pokud by se cokoli stalo, zdravotní pomoc mu zajistí vlastní zdravotnické středisko přímo v areálu. Odhaduje se, že majestátní letní dovolená musela saúdského krále stát kolem 100 milionů dolarů, což je úctyhodné i při pohledu na statistiky, protože jen jeden jeho měsíční výlet představuje 1,5 procenta celkového marockého příjmu ze zahraničního turismu.


Domů
Sdílet
Diskuse