Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. srpna 2017 14:57
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Denní režim Elona Muska by položil i odolnější osoby. Svůj čas rozděluje na 5minutové segmenty a miluje sprchování

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Miliardář nemá čas se zastavovat.

Miliardář a vizionář Elon Musk nežije zrovna nejpohodlnější život a i když by nemusel, pracuje mnohem více než běžný Američan nebo Čech. V červnu strávil chvíli ze svého vzácného času na portálu Reddit, kde uživatelům prozradil pár informací o svém soukromém životě a pracovním nasazení.


Elon jen velmi zřídka stráví v posteli více než 6 hodin, protože vstává už o sedmé a okamžitě se dostává do víru práce a vyřizování. Sám tvrdí, že snídaně pro něj nepředstavují nijak výrazně důležité jídlo, a tak je většinou přeskakuje. Pokud se mu později naskytne krátká chvíle volna, rád si dopřeje omeletu společně s kávou a nikdy nezapomíná na sprchování, protože to je podle něj jeho nejdůležitější denní zvyk. Svůj čas v práci Musk využívá zajímavým způsobem. Práci si rozděluje na krátké 5minutové segmenty, během nichž dokáže svou koncentraci vybičovat na úplné maximum, a pak si dát krátkou pauzu, takže se mysl zvládne rychle začít soustředit na další úkol. Při dávce okolo 85 až 100 hodin práce týdně to snad jinak ani fungovat nemůže, ale Musk si nestěžuje a neustále pracuje na tom, jak by mohl svůj čas ještě více optimalizovat a zefektivnit.

V pondělky a pátky proto pracuje ve společnosti SpaceX v Los Angeles, zatímco v úterky, středy a čtvrtky směřuje výš do Bay Area, kde tráví čas v Tesle. Drtivou většinu pracovní doby mu seberou úkoly spojené s inženýrstvím a designem, takže mezi jeho přednosti musí patřit i multitasking. 42 hodin v Tesle a 40 hodin ve SpaceX doplňuje ještě polovina dne zaměřená na vývoj umělé inteligence v neziskové organizaci OpenAI. O víkendu se pak Muskův život konečně trochu uvolňuje a pokud necestuje za obchodními partnery, pak volné dny tráví ve své vile s rodinou. Svým pěti synům se prý dokáže věnovat tak efektivně, že dokáže zkombinovat čas s nimi i s vyřizováním mailů, avšak jen velmi nerad zvedá telefon. Považuje ho za zbytečnou komplikaci a raději vše řeší přes maily. Ničím důležitým pro něj není ani jídlo, na které si nepotrpí a přes den do sebe jen rychle nahází oběd, který často zvládá zkonzumovat i v průběhu různých setkání. Nejvíce jídla si vychutnává během pracovních večeří, kde se někdy rozjede natolik, že se pak večer cítí špatně kvůli tomu, kolik toho už snědl.


Ani přes nabitý program nezapomíná na udržování svého těla v dobré formě a dvakrát týdně si najde čas i na návštěvu posilovny, přičemž patří i mezi velké fanoušky knižních příběhů. Občas si před spaním stihne přečíst něco ze světa Pána prstenů, pak zase biografie velikánů jako Benjamin Franklin či Albert Einstein a nakonec přibližně v jednu ráno konečně usne, aby o šest hodin později mohl opět naběhnout na svůj bláznivý režim a posouvat svět kupředu.

Domů
Sdílet
Diskuse