Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. srpna 2017 10:54
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Legendární Steve Irwin se nebál ani smrtícího rejnoka, ale jednomu zvířeti se postavit odmítl. Největší respekt měl před hrochy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Milovník přírody a zvířat vnímal jedno zvíře jako nejnebezpečnější.

Spoustu z nás na něm vyrůstalo a i když tragicky zemřel už v roce 2006, jeho poselství žije v srdcích milionů lidí dodnes. Steve Irwin miloval přírodu a zvířata, což několik let přinášel i divákům na televizních obrazovkách ve své relaci Steve's Most Dangerous Adventures. Nebál se hadů ani krokodýlů, díky kterým se stal notoricky známým a doslova legendárním a strach neměl ani před smrtícím rejnokem. Rejnok ho připravil o život, ale ještě mnohem smrtelnější zvířetem, před kterým si Steve uchovával největší respekt, byl zřejmě hroch. Na internetu momentálně koluje část jeho relace ještě z roku 2001, kdy se vydal do Zambie a na místní řece na hrochy skutečně narazil, avšak ani se neodvážil přiblížit k nim, což bylo koneckonců správné rozhodnutí.

Hroši se na první pohled zdají jako roztomilí tvorové, ovšem pravdou je, že z velkých savců jsou právě hroši ta nejvíce smrtící zvířata, protože každý rok zabijí přibližně 500 lidí. Jen pro srovnání, žraloci ročně zabijí v průměru kolem 10 lidí, takže i když se zdají nebezpečnější, ani nejznámější krokodýlí lovec Steve Irwin neměl dostatek odvahy, nebo spíše měl dostatek rozumu na to, aby se k ním nepřibližoval, o čemž se přesvědčíš přímo v relaci a možná se i dostaneš do menší nostalgické chvilky díky chlapovi, který přinesl přírodu přímo do našich obýváků.

Domů
Sdílet
Diskuse