Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. srpna 2017 10:51
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Manžel ji opustil 5 dní poté, co ochrnula. Skutečnou lásku našla u trenéra, který ji znovu naučil chodit

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Riona zůstala na nemocničním lůžku jen s dětmi a nejlepší kamarádkou.

Matce se během několika sekund promítl život před očima, když spadla ze schodů a najednou se ocitla v bolestivé agónii. Riona Kelly před dvěma lety v březnu dostala vzácný druh páteřní příhody, po které ji museli urychleně převézt do nemocnice a lékaři jí oznámili nepříjemné zprávy, že rekonvalescence bude trvat 6 měsíců až rok. Před očima se jí zhroutil svět a matka čtyř dětí nevěděla, jak bude pokračovat, ale lékaři alespoň předpověděli, že do dvou týdnů bude moci opět stát na nohou a chodit. Po dvou týdnech se však situace nezlepšovala a lékaři museli svou předpověď změnit, což znamenalo, že Riona čelila zprávám o tom, jak už nikdy v životě nebude chodit. Situace byla ještě složitější kvůli tomu, že po pěti dnech v nemocnici ji opustil manžel a požádal o rozvod, což ji podle jejích vlastních slov zanechalo na tomto světě zcela osamocenou.

Po jejím boku zůstaly jen děti a její nejlepší kamarádka, avšak Riona se nevzdala a pokračovala v rekonvalescenci. Na svém Facebooku v té době hledala spolehlivého osobního trenéra, který by se jí mohl aktivně věnovat a někdo jí doporučil bývalého hráče rugby Keitha Masona. Keith s ní strávil hromadu času a naučil ji znovu chodit, během čehož mezi nimi přeskočila jiskra. Občas jí napsal, aby zjistil, jak se má a jak pokračuje v léčbě a nakonec ji pozval i na kávu, z čeho se vyklubala láska trvající už 11 měsíců. Její osobní trenér se rychle sblížil i s dětmi a oba si pomáhají nejen v osobním životě, ale i po sportovní stránce, protože společně tráví dlouhé hodiny v posilovně a Riona o sobě tvrdí, že ještě nikdy nebyla v lepší formě. I přes nepříjemný zážitek dnes svou zádovou příhodu považuje za nejlepší věc, jaká se jí kdy v životě stala a užívá si ho naplno. Invalidní vozík potřebuje už jen na delší vzdálenosti a doma se snaží pohybovat výlučně bez něj, aby mohla být pro své děti skvělou mámou ještě dlouhá léta. Na druhou stranu, její bývalý manžel oponuje slovy, že jí rozhodnutí rozvést se oznámil ještě před příhodou a pak jí chvíli pomáhal i s dětmi, jenže jak to bylo ve skutečnosti, to už vědí jen oni sami.


I don't share my personal life on here, nor do I let others know when I'm struggling with my disability... But there's times when others who are struggling in their own lives could do with knowing when they're not on their own with their struggles. Today's been an emotional day, it's been riddled with nerve pain & I've felt totally fed up with being paralysed... I don't enjoy being paralysed one bit. It's bloody hard.!! I miss being able bodied. I miss running around with my kids & doing things on the spur of the moment. I miss feeling warmth on my legs, splashing in puddles with my kids & feeling the water pounce off my skin. I really miss having the full use of my legs, I just miss silly little things that most of us take for granted. Today I attempted to clear out my kitchen cupboards & get rid of some clutter, only to have the pain take over 3/4 of the way through. I felt defeated. I lay on my bed crying & then something amazing happened. As I lay crying my loving partner just held me & told me how much I inspired him, how much he loved me & that it's ok to feel frustrated & to cry. He reassured me that he was there for me & how much I meant to him. I felt safe & loved. No matter how shit the pain was, how much being paralysed annoyed me, I knew I wasn't alone & that I wasn't facing my disability alone, someone was facing it with me. I felt blessed & calm..... Although I have days where I struggle (it's called being human) I know it's only a day. So I'll own my struggle day without beating myself up or feeling guilty & tomorrow I'll get back up & continue along my journey because I know I'm strong enough to carry on..... Remember guys you're never totally alone, you've just got to learn to let the right people in #disability #paralysed #keepmovingforward #inspire #strength #relationshipgoals #loving #partner #concours #blessed #thestruggleisreal #day #faith #believeinyourself #support #inspiration #nevergiveup #family #motivation #fight #love #grateful #myman #bestfriend #truth

Příspěvek sdílený Riona Kelly-hawes (@rionakellygopinkco),




Domů
Sdílet
Diskuse