Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. srpna 2017 19:37
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Finále 7. série Game of Thrones už je v rukou hackerů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Mr. Smith Group v mailu informuje o jejich nejnovějším úlovku.

Nepříjemní hackeři, kteří již způsobili na čelech zaměstnanců HBO nejednu vrásku, jen nedávno oznámili, že v únicích budou pokračovat a včas nám budou přinášet i nejbližší epizody. Tentokrát prostřednictvím portálu Mashable oznámili, že mají v rukou už i finále. Mashable je jediné médium, se kterým hackeři komunikují.

Mashable tvrdí, že jim byl do redakce zaslán ústřižek videa, o kterém hackeři prozradili, že jde o poslední scény z finále aktuální sedmé série. V minulosti již hackeři doložili své výroky hesly na všechny možné Twitter účty HBO, důkazy z jejich systémů a dostali se dokonce i na jejich účet ve službě, kterou používají k vytváření úsměvných GIF obrázků. Takzvaná Mr. Smith Group tak má v rukou už i konec sedmé série. Zatím se ho však nerozhodli vydat, ale kromě nich a HBO ho už prý tři lidé viděli.

Finále 7. série Game of Thrones už je v rukou hackerů
Zdroj: HBO

Na dark webu totiž skupina prodává všechna data, která z HBO ukradla. Objemově jde o astronomických 5 TB a zatím si data zakoupili jen tři lidé, kteří dohromady zaplatili přibližně tři miliony dolarů. HBO však nikam nespěchá a na adresu hackerů odpovídá jen velmi stroze. Poslední vyjádření bylo do světa vypuštěno přibližně před týdnem a prostřednictvím něj HBO naznačuje, že peníze nezaplatí. Hackeři totiž doufají ve „výpalné 6,5 milionu dolarů v bitcoinech. Pokud HBO zaplatí, nechají je na pokoji.

Zatím není jasné, kdy finále série hackeři zveřejní. Game of Thrones je momentálně mimořádně populárním seriálem a po zveřejnění finále série nadšení fanoušků opadne. Hackerům se tak sníží šance dostat peníze od fanoušků a také od HBO.

Domů
Sdílet
Diskuse