Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. srpna 2017 15:37
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Po marihuaně i houbičky. Kalifornie má možnost drogu dekriminalizovat

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Psilocybin je momentálně v seznamu nejtvrdších drog. Stačí však několik podpisů a houby, které jej obsahují, budou snadno dostupné.

I přesto, že již mnoho výzkumů prokázalo, že houbičky a látka, která je činí magickými, psilocybin, nejsou zdaleka tak nebezpečné, jak zákony tvrdí, ve Spojených státech amerických patří stále mezi drogy první třídy, čili nejnebezpečnější. Drogy v tomto seznamu nemají legálně žádné lékařské využití a závislost a z nich plynoucí násilí jsou více než pravděpodobné. U některých pacientů však magické houby prokázaly schopnost uvolňovat deprese. Mnoho pozitivních zpráv zřejmě přesvědčilo Kalifornii, aby vydala podpisové archy. Lidé se nyní musí rozhodnout, zda chtějí dekriminalizovat houbičky a papír podepíší, nebo jsou spokojeni se současným stavem.

Hlasy od lidí se začnou sbírat od roku 2018 a bude potřeba minimálně 365 880 podpisů. Zapojit se mohou jen lidé s trvalým pobytem v Kalifornii, kteří jsou starší 21 let. Pokud se získá dostatečný počet podpisů, lidé starší 21 let budou moci přechovávat, prodávat, převážet a pěstovat rostliny a houby obsahující psilocybin. Iniciátor Kevin Saunders tvrdí, že na něj měly magické houby pozitivní vliv. Před patnácti lety mu pomohly přestat užívat heroin. Myslí si, že houbičky mají léčivou moc a jde o přirozený proces po legalizaci marihuany.

Psilocybe semilanceata

Po marihuaně i houbičky. Kalifornie má možnost drogu dekriminalizovat
Zdroj: Arp | wikimedia
Domů
Sdílet
Diskuse