Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. srpna 2017 18:26
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Pil C-ho novinka Silent Hill nechce rozbíjet kluby, ale chytat za srdce. Jeho návrat k Lost a Pompejím doprovází nádherný vizuál

HUDBA
Uložit Uložené

Právě se díváme na nejkrásnější československý hudební videoklip vůbec.

Pro většinu z nás byl 28. srpen 2014 zcela obyčejným čtvrtkem, během kterého se však na Refresheru objevil tento článek o tehdy neznámém člověku s uměleckým pseudonymem Pil C. Teď už víme, že je prvním a pravděpodobně i posledním raperem, který dokázal postavit kariéru doslova ze dne na den a na jediné skladbě. A stačilo při tom „jen“ vyjádřit pocity do vysamplovaného Weeknda z dob Trilogy. Dnes, po třech letech, má za sebou nespočet vyprodaných klubů v celém Československu, hromadu vlastních singlů, videoklipů, desítky spoluprací s najetablovanějšími jmény a také debutové album HYPE z minulého roku. Konceptuálním projektem mapujícím jeho život před rapem a během prvních let uzavřel jednu etapu a co bude následovat, ví jen on sám.

Pil C-ho novinka Silent Hill nechce rozbíjet kluby, ale chytat za srdce. Jeho návrat k Lost a Pompejím doprovází nádherný vizuál

Nyní jsme se po poměrně dlouhé době, tedy poprvé od vydání alba, dočkali skladby mimo spoluprací. Novinka dostává název Silent Hill a až do posledních dnů ji Pil C symbolicky schovával za datum 28. 8., což jsme si už vysvětlili. Už po prvních tónech bude každému jasné, že tato věc nemá ambici rozbít klub, spíše tě chytit za srdce přesně tak, jak tomu bylo v případě Lost nebo Pompeje.

Pro běžného posluchače pravděpodobně o něco více komplikovaná skladba s množstvím myšlenek, metafor a obrazů zároveň dostává hned i videoklip. O jeho tvorbu se postaral Mystika Produkt a s klidným svědomím ho můžeme označit za nejlépe vizuálně zpracovaný rapový klip na Slovensku vůbec. Samotné natáčení trvalo týden ve třech různých zemích a najdeme v něm například i přítelkyni Naty, Fábia a Dymera. Hudbu doplnil dvorní Speciálna hostovačce výborně zazpíval kolega z Comebackgangu Calin a já už snad ani nemam co dodat.

Domů
Sdílet
Diskuse