Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. srpna 2017 18:17
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Festival Burning Man vypadal v roce 1997 ještě více divoce a odvázaně. Připomínal bláznivé scény z filmu Mad Max

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Žádná pravidla a limity, která by návštěvníky omezovala.

V nevadské poušti už několik dní probíhá oslava života a volnosti v podobě festivalu Burning Man. Na současný ročník stály lístky 425 dolarů a festival určitě svou přítomností potěší i mnohé hvězdy ze showbyznysu, jenže před více než 20 lety vypadal Burning Man diametrálně odlišně. Na internetu je dodnes zachovaná reportáž z relace Nightline na televizi ABC, v níž se reportéři vydali přímo do pouště v Nevadě, a i když už festival oslavoval své 11. výročí, ani zdaleka nedosahoval takových rozměrů jako dnes.

Lidé spíše jeho návštěvníky považovali za moderní hipíky, což se v reportáži i mírné potvrdilo, protože se tam v pozadí občas proháněli nazí cyklisté, chlapík v ženských šatech vysvětloval, jak se na festivalu může cítit sám sebou a lidé jen těžko dokázali pochopit, že návštěvníci si s sebou na týden musí vzít dostatek jídla i pití na to, aby přežili. Nenašel bys tam žádné populární zástupce hudební scény pečující o neustálou zábavu, ale přesně proto byl Burning Man v minulosti ještě divočejší a odvázanější. Návštěvníci samozřejmě experimentovali s drogami, hrdě ukazovali své umělecké výtvory či karavany a jeho průběh by se dal přirovnat ke scénám z filmu Mad Max.

Domů
Sdílet
Diskuse