Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. srpna 2017 15:58
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

V centru Prahy je na prodej nejdražší byt v Česku. Stojí 80 milionů korun

KULTURA
Uložit Uložené

Takový byt určitě není pro každého.

V centru Prahy se prodávají byty v raně funkcionalistickém domě. Dříve nenápadná nemovitost, která prochází kompletní rekonstrukcí, leží jen kousek od Pařížské ulice v lukrativní čtvrti Josefov. Byty v této rezidenci nazvané Celínka jsou vzhledem ke své poloze velmi drahé, ale největší pozdvižení vzbudila cena bytu v posledním patře. Při ceně 421 tisíc korun na metr čtvereční totiž částka za tento luxusní apartmán činí 80 milionů korun – a za to už by byla někde na periferii docela slušná vila. Součástí bytu je i rozlehlá terasa.

V centru Prahy je na prodej nejdražší byt v Česku. Stojí 80 milionů korun
Zdroj: OpenStreetMap

V rezidenci Celínka bude celkem osm bytů a dva obchody. Ze všech bytů je výhled na Španělskou synagogu a kostel svatého Ducha. Všechny byty jsou velkometrážní (157–240 metrů čtverečních) a jejich interiér bude ve funkcionalistickém stylu. Nemovitost prodává realitní kancelář Svoboda & Williams.

V centru Prahy je na prodej nejdražší byt v Česku. Stojí 80 milionů korun
Zdroj: Svoboda & Williams

Mezi nejdražší nemovitosti patří dům na Staroměstském náměstí, který stojí přímo naproti orloji. Stál přes 415 milionů korun a vlastní jej izraelský developer. Taky bychom chtěli.

Domů
Sdílet
Diskuse