Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. srpna 2017 16:00
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Cestující bez jízdenky budou moct zaplatit místo 800 Kč jen polovinu pokuty. Nová kampaň bude umravňovat černé pasažéry

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

„Normální je zaplatit,“ říká nová kampaň Dopravního podniku Praha.

Čtyři stovky. Takovou částku budou moct nově zaplatit černí pasažéři v MHD, kteří budou chyceni revizorem. Nová kampaň DPP „Normální je zaplatit“ má naučit cestující kupovat si lístek, případně předplácet si Lítačku. 

Kampaň startuje dnes a v první fázi má za cíl vůbec upozornit cestující bez lístku, že jezdit načerno by se v prostředcích městské hromadné dopravy nemělo„Chceme především mladší generaci ukázat, že jezdit načerno není cool. Všichni by si měli uvědomit, že cestovat na úkor ostatních je naopak hloupé a trapné,“ řekl pražský radní pro dopravu Petr Dolínek. Cestující by podle Dopravního podniku měli být více informovaní.

Cestující bez jízdenky budou moct zaplatit místo 800 Kč jen polovinu pokuty. Nová kampaň bude umravňovat černé pasažéry
Zdroj: Wikimedia Commons/ŠJů

Další fáze této akce má poučit už samotné hříšníky. Revizoři, kteří zjistí, že cestující nemá platný jízdní doklad, mu nabídnou speciální deal. Nezaplatí klasických 800 korun na místě, ale nechá si vypsat neoblíbený růžový zápis o provedené kontrole.

Potom, když ho do 14 dnů přijde zaplatit, tak nebude muset uhradit celou částku, ale jen půlku – při dodržení podmínky, že si k pokutě vyřídí roční kupon za 3 650 korun. Radní chtějí tuto fázi kampaně odstartovat co nejdříve a budou se jí zabývat v průběhu září.

Domů
Sdílet
Diskuse