Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. září 2017 19:17
Čas čtení 0:00
Marek R.

Studentka dostala místo 85 liber grant ve výši 850 tisíc liber. Divoké utrácení tak mohlo začít

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Bohužel pro ni to netrvalo dlouho bez povšimnutí.

Brzy mnoho studentů z Evropské unie nasedne do letadla, jelikož začne čas Erasmu a na svém účtu najdou pěkné peníze díky grantu od Evropské unie. Ten se pohybuje ve stovkách eur měsíčně, což nám pomůže ať už při placení bydlení nebo jídla.
 
Sibongile Mani, 27letá studentka z Jižní Afriky, dostává grant 85 liber na jídlo, ale z malého grantu se díky omylu stala pohádková částka, kterou Sibongile s radostí zneužila. Kvůli chybě se dostala na částku až 850 000 liber, ale neprotestovala a okamžitě začala utrácet. Drahý kadeřník, luxusní oblečení nebo nový iPhone 7 byly pro ni ihned samozřejmostí a ona si s přáteli dopřávala drahý alkohol a nejlepší party v sousedství.

Embed from Getty Images

Všechno trvalo, dokud nebyl nalezen doklad z místního obchodu, který ukazoval zůstatek 810 000 liber. To okamžitě vzbudilo podezření, neboť šlo o studentku, a tak se na to hned podívali odpovědné osoby a podezření se potvrdilo. Z 850 000 liber tak rázem bylo pouhých 810 000 liber, což znamená, že Sibongile utrácela 666 liber denně. A není to tak dávno, co někteří studenti protestovali, když jim nebyla poskytnuta žádná finanční pomoc z důvodu škrtů.
 
Sibongile nyní musí peníze vrátit a hrozí jí i obvinění z krádeže, i když se v této roli ocitla náhodně. Na svému Twitteru uvedla příběh z vlastního pohledu, který vidíte níže.


Domů
Sdílet
Diskuse