Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. září 2017 0:05
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

SanDisk přináší microSD kartu, jaká tu ještě nebyla. Kapacita novinky dosahuje rekordních 400 GB

TECH
Uložit Uložené

Další porce inovací.

Ostřílený výrobce malých kartiček, kam si můžeme prostřednictvím kompatibilního elektronického zařízení ukládat data v podobě fotografií nebo videí, představil něco, co bez jakýchkoliv pochyb posouvá hranice. Nová microSD karta totiž nabízí rekordně velké, až 400GB úložiště. Co to znamená?

Znamená to, že si na ni jednoho dne budeme moci uložit až 40 hodin Full HD videa, a to při rychlosti 100 MB za sekundu. SanDisk jí však dal cenu, jaká zatím určitě mnohé odradí, protože si za ještě čerstvou Ultra microSDXC UHS-I kartu žádá necelých 250 amerických dolarů. Zmínka o dostupnosti však zatím nepadla.

Pokračujeme v posouvání technologických hranic transformací způsobu, jakým spotřebitelé používají svá mobilní zařízení. Zaměřením se na dosahování nových technologických milníků umožňujeme spotřebitelům držet krok s jejich na mobilitu zaměřeným životním stylem pomocí úložného řešení, kterému věří,“ prozradil As Sven Rathjen, jeden z členů managementu mateřské společnosti Western Digital.

Jak píše web Android Authority, před více než třemi lety vyšla z dílny společnosti SanDisk 128GB microSD karta a o rok nato zase vyrukovala s opět trošku lepší alternativou, protože nabízela na tu dobu doslova dechberoucí 200GB kapacitu. Zhruba o rok později přišla 256GB karta a tento má až 400 GB.


Domů
Sdílet
Diskuse