Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. září 2017 13:47
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Stařeček uvízl v zatopeném autě, tak místní vytvořili lidský řetěz, aby jej zachránili. Americký Texas zažívá katastrofické období

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Úžasný okamžik plný lidskosti v Texasu.

Lidstvo v krizových situacích stále dokáže dát hlavy dohromady a spolupracovat. Hurikán Harvey způsobil obrovské škody ve státě Texas a následné povodně je jen násobily. V nejhorších časech se i místní obyvatelé naučili, že jedině spoluprací budou moci zachránit alespoň to, co z jejich majetků zůstalo, a přesvědčil se o tom i stařeček uvězněný ve svém potápějícím se autě.
 
Starší pán neměl mnoho záchranných možností, protože jeho auto bylo téměř pod vodou a naštěstí si jej na poslední chvíli všimla skupina lidí poblíž. Ani jednoho z nich nenapadlo staříka nechat napospas jeho osudu, a tak jeden po druhém naskákali do studené vody, která sahala až nad pás, a vytvořili lidský řetěz, díky kterému se ke stařečkovi dostali, otevřeli dveře a vytáhli ho do bezpečí. Zatím není jasné, v jakém stavu se pán v současné době nachází, ale samotná záchrana inspirovala tisíce lidí, kteří dnes v Texasu bojují s přírodním živlem.

Domů
Sdílet
Diskuse