Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. září 2017 11:16
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Novozélandský farmář při čištění domu narazil na největšího pavouka, jakého kdy viděl. Nemohl uvěřit tomu, na co se dívá

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Živočišný kolega se chlapíkovi nezamlouval.

Pavouci představují pro miliony lidí na této planetě zdroj největšího strachu. Trpět arachnofobií a bydlet například v Austrálii, nebo v tomto případě na Novém Zélandu, není udržitelné spojení, což dokazuje i video novozélandského farmáře. V jeden slunečný den uklízel svou zahradu a nezapomněl ani na úpravu fasády na domě, kde ho překvapil obrovský pavouk.

Živočich z čeledi stiphidiidae dokáže dorůst do úctyhodné velikosti, avšak lidé by se neměli nechat přelstít jeho vnějším vzhledem, protože tito pavouci pro člověka nepředstavují žádné nebezpečí. Živí se i blízko lidských příbytků, ale pokousání jsou mimořádně vzácná a i kdyby ses s nimi dostal do kontaktu, pokousání by nijak nepoškodilo tvé zdraví. Farmář se svým kamarádem, který se na pavouka nemohl vynadívat, po chvíli nadávání usoudil, že jde právě o bezbranného živočicha, a tak ho jen odstranili z místa nedaleko vchodových dveří.

Domů
Sdílet
Diskuse