Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. září 2017 11:19
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Nestačí ti 4K rozlišení? Sharp přinese na pulty obchodů 70palcový televizor s mimořádně jemným 8K obrazem

TECH
Uložit Uložené

Tomu se říká technologický pokrok.

HD, Full HD, 2K, 4K a už pomalu přichází na řadu i 8K, ačkoliv obsahu s tak vysokým rozlišením zatím příliš není. Japonský výrobce spotřební elektroniky vyrukoval s televizorem, který jen tak někde nenajdete. Novinka od Sharpu vyniká samotným obrazem, protože nabízí mimořádně jemné rozlišení a úhlopříčku o velikosti 70 palců včetně podpory stále populárnějšího HDR obsahu.

Problémem je však právě ten obsah. Sehnat 8K videa bude opravdu obrovský problém, tedy alespoň zatím. Japonská televize NHK již zahájila veřejné satelitní vysílání v takto vysokém rozlišení, takže by mělo být vše na dobré cestě. Nicméně minimálně rok si na něco více určitě počkáme, ani předchůdce 4K totiž ještě nepatří mezi plnohodnotné součásti hlavního spotřebitelského proudu.
 
Sharp Aquos 8K TV dorazí do evropských obchodů během příštího března (Čína a Japonsko se dočkají v říjnu), přičemž ji plánují prezentovat jako monitor, ne televizi. Oficiální cenu neznáme. Informace z kuloárů však tvrdí, že začínají na devíti tisících. Samozřejmě v dolarech.

Domů
Sdílet
Diskuse