Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. září 2017 18:19
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Amatéři nafotili zatím nejdetailnější snímky tajemné základny Area 51. Neváhali kvůli nim vylézt na nedalekou horu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Z vrchu vzdáleného 40 kilometrů měli dobrý výhled.

Notoricky známá americká základna Area 51 již desítky let láká milovníky konspiračních teorií i obyčejných zvědavců. Americká vláda nedovoluje přístup k základně žádnému civilistovi, a pokud by ses o to i pokusil, už pár kilometrů od samotného oplocení by tě přišli upozornit ozbrojení muži, aby ses otočil a už se tam nikdy nevracel. Dvojice amatérských vyšetřovatelů z kanálu UFO Seekers Tim a Tracey se přesto nedala zastrašit a když pochopili, že k základně se v žádném případě nedostanou, napadla je lepší verze.

Přibližně 40 kilometrů východně od základny leží vrch Tikaboo Peak s nadmořskou výškou 2400 metrů a i když je od základny dost daleko na to, aby měl člověk šanci vidět detaily pouhým okem, Tim a Tracey měli vlastní plán. Díky speciálnímu objektivu používanému na mimořádně dlouhé vzdálenosti dokázali zachytit dosud zřejmě nejdetailnější amatérské fotografie základny Area51. Na mnoha z nich jsou vidět i pohybující se vozidla, takže život na základně neustal a neustále pokračuje, což už analyzovali oni dva i v zajímavém videu.

Domů
Sdílet
Diskuse