Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. září 2017 19:38
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

V salonu Joshua vystaví unikátní hlavy exotických zvířat. Dojdi na zajímavou akci, která se pořádá na místě se skvělou energií

REFRESHER
Uložit Uložené

Již za pár dní se mohou Pražené těšit na vskutku neobyčejnou událost. Ivan Zbíral v nové galerii představí své výtvory v podobě 3D zvířecích hlav.

Kadeřnický salon Joshua, který se nachází na pomezí pražských Vinohrad a Vršovic, otevírá v prostorách salonu POP UP novou galerii. Hned první projekt, který se zde uskuteční, bude zajímavý jak svým námětem, tak i pojetím. Umělec Ivan Zbíral zde totiž od 13. 9. vystaví 3D slepovačky zvířecích hlav. Všechny exponáty budou téměř v reálné velikosti dospělých jedinců a celé z papíru.

 

Připravovaná expozice Ivana Zbírala aka Lowpolya ukáže propracované nástěnné hlavy nejen exotických zvířat v originálním pojetí tak, jak nebyly doposud vystaveny. Všechny exponáty jsou připraveny speciální metodou, kdy každý z nich je vyroben jako papírový model. Ten je propracovaný do posledního detailu a působí plastickou formou. „Myslím, že to je dobrá příležitost, jak představit modely širší veřejnosti. Salon Joshua je skvělým místem se skvělou energií, kde je teď navíc i POP UP prostor, což mi přišlo hodně zajímavé pro spojení s Lowpolya. Celá výstava bude pojatá také jako oficiální zahájení značky LOWPOLYA. Osobně jsem moc zvědavý na reakce lidí, kteří na vernisáž přijdou,“ říká o chystané vernisáži a samotné instalaci autor Ivan Zbíral.

 

„Naše modely využívají polygonové struktury s minimalistickým designem a důrazem na to, aby zachovávaly charakteristické znaky zvířat. Skrze svoji jednoduchost nabízí unikátní interiérový doplněk, který na první pohled zaujme,“ vysvětluje dále Zbíral postup při výrobě exponátů.

Známý kadeřnický salon by v budoucnu nechtěl být pouze kadeřnictvím na profesionální úrovni se službami špičkové kvality. Salon Joshua by se také rád stal místem, kde lidé jen tak nepřestanou lovit nové zážitky. Po projektu MIRRORS, jehož pointou je, že umělci malují na zrcadla v prostorech salonu abstraktní díla kadeřnickými barvami, tak přichází s první vernisáží právě v rámci nově vzniklého POP UP prostoru. Ten chce dávat možnost mladým i zavedeným jménům, lidem s šílenými i konzervativnějšími nápady.

Sledujte Instagram @salonjoshuahair, kde se dozvíte, co se aktuálně děje, a nezapomeňte navštívit také internetové stránky www.joshua.cz.

Domů
Sdílet
Diskuse