Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. září 2017 12:56
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Luxusnější sedmičku byste hledali marně. BMW oslavuje 25. výročí divize Individual velkým unikátem

TECH
Uložit Uložené

Koberečky z dřeva? Tak to jsme tu snad ještě neměli.

Právě tento rok je pro divizi BMW Individual rokem oslav, protože je tomu přesně 25 let, co tato dvorná odnož vznikla. Asi nemá důvod připomínat, že jejím úkolem je individualizovat vozy značky BMW v duchu nadstandardní výbavy a to hlavně po stránce luxusních doplňků a detailů, které v rámci klasické výbavy nenajdete. Nelze se proto divit, že německá prémiová automobilka při této příležitosti přináší speciální – a tedy oslavnou edici k 25. výročí BMW Individual, v rámci které došlo k opětovnému spojení značky se společností Nautor's Swan. Spolupráce s etablovanou firmou pro luxusní a vysoce výkonné jachty přináší i další ovoce, tentokrát skutečně unikátní. Topmodel z Mnichova, tedy M760Li xDrive V12 Excellence, přichází ve vyhotovení inspirovaném moderní plachetnicí. Exteriér pokrývá damaškově červený odstín karoserie a decentní bílé linky, o obutí se starají 20" disky s leštěným povrchem, který sekunduje početně zastoupenému chromu. 

Luxusnější sedmičku byste hledali marně. BMW oslavuje 25. výročí divize Individual velkým unikátem
Zdroj: https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0274280EN/25-years-of-bmw-individual:-the-bmw-individual-m760li-inspired-by-nautor-s-swan-finnish-shipyard-nautor’s-swan-and-bmw-present-exclusive-unique-specimen-to-mark-milestone-anniversary

Interiér je posetý dvoubarevnou kůží - světla Smoke White a tmavá Criollo. Kůži Merino s výraznými póry najdeme všude kam se podíváme, samozřejmě nechybí ani hliník, velmi známé roletky proti slunci, panoramatická střecha, množství obrazovek nebo loga firmy Nautor's Swan. Jednoznačně největší highlight však představuje něco jiného. Jak již naznačuje samotná spolupráce s firmou zabývající se výrobou luxusních jachet, ultra-luxusní provedení sedmičkového bavoráka přichází se speciálními koberečky. Místo gumy, plastu, látky, kůže či jakékoliv kožešiny totiž v místě pro nohy najdeme desky z teakového dřeva, které vznikly přímo ve Finsku. Jejich jednotlivé části odděluje ručně vyrobené gumové těsnění, díky tomu tak může dřevo i při změně teplot klidně pracovat. Z tohoto dřeva jsou následně vyrobeny i ozdobné lišty prahů, interiérové dekory a dokonce i výklopné stolečky či podlaha zavazadlového prostoru (mimochodem posetém bílou Alcantarou). Na závěr dodejme, že pod kapotou bije 6,6litrový dvanáctiválec twin-turbo s výkonem 610 koní a 800 Nm. Naložená sedmička dokáže díky xDrive akcelerovat na stovku jen za 3,7 sekundy. Cenové relace známé nejsou.

Domů
Sdílet
Diskuse