Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. září 2017 11:38
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Z pláže na Bahamách se vinou hurikánu Irma vytratila voda. Vzácný fenomén zapříčinil, že ji vtáhl do sebe

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Bahamy přišly na několik hodin o vodu na svých plážích.

Bahamy zažily sílu hurikánu Irma na vlastní kůži jen před pár hodinami a na sociálních sítích se již objevují fotografie a videa z toho, co v oblasti napáchal. Z bahamského ostrova Long Island pochází i video zachycující populární pláž, z níž se ztratila voda. Uživatelka Kaydi ho natočila krátce poté, co si všimla, že namísto tyrkysové vody se před ní otevřelo prázdné oceánské dno a bez problémů se po něm mohla procházet. Narazila na obrovské množství mušlí, ale i řetězy používané k zajišťování lodí u pobřeží. 

Ztracená voda má v souvislosti s hurikánem Irma naštěstí jednoduché vysvětlení a v průběhu 24 hodin jí byla pláž opět plná. Meteorologové vysvětlují, že tlak v samotném středu hurikánu je tak nízký, že v kombinaci s jeho intenzitou vtahuje okolní vodu právě do středu. Voda je pak v oku hurikánu po určitou dobu zadržována, ale následně se pomalu vrátí zpět ke pobřeží, takže meteorologové museli lidi varovat, aby se nebáli blížícího se tsunami. Vyschlé pláže v mnoha případech znamenají právě příchod tsunami, a tak se v podobném případě nedoporučuje pláž prozkoumávat, jak to udělala Kajdy na videu, protože člověku hrozí obrovské nebezpečí.


Domů
Sdílet
Diskuse