Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. září 2017 10:29
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Nejpopulárnější youtuber PewDiePie má na krku další skandál. Rasistický výraz mu z úst vyletěl před tisíci lidí na streamu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Felix si opět pořádně zavařil.

Nejpopulárnější tvůrce na celém portálu YouTube PewDiePie se opět dostal do centra pozornosti. Před pár měsíci si pořádně zavařil, když po analýze jeho videí vznikl skandál o tom, jak rád používá nadávky směřované proti Židům a ve videích nechyběly ani nacistické prvky. Portál The Washington Post, který celý příběh přinesl, dostal od jeho fanoušků zabrat, protože ho kritizovali a nadávali jeho reportérem všude, kde se jen dalo. PewDiePie jakékoli obvinění z antisemitismu odmítl a za necitlivé komentáře se také omluvil, jenže po nejnovějším výlevu na streamu před desítkami tisíc lidí už prostor na obyčejnou omluvu neexistuje.

Při streamování populární hry PlayerUnknown's Battlegrounds se PewDiePie snažil zastřelit svého nepřítele, přičemž se mu to několik desítek sekund nedařilo, a tak mu z úst v jednu chvíli vylétla slova „What a fucking ni**er!“ Felix Kjellber, jak zní jeho skutečné jméno, se hned zarazil, ale prohlásil, že to nemyslel špatně a pokračoval v hraní. Zajímavostí je, že archivní záznam streamu, ve kterém rasistickou urážku použil, bys uložený nenašel, ale na YouTube se již objevilo několik verzí běžných uživatelů. Zatím nemůžeme přesně předpovědět, jak celá situace dopadne, ale vývojáři stojící za hrou Firewatch už se Švédem rozvázali spolupráci a je možné, že budou následovat i další problémy.

Domů
Sdílet
Diskuse