Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. září 2017 12:04
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Xiaomi předvedlo svoji pýchu. Android smartphone Mi MIX 2 nabízí tenoučké rámečky, keramiku i moderní hardware

TECH ANDROID XIAOMI
Uložit Uložené

Na toto jsme čekali.

Jak čínský gigant avizoval, tak se dnes ráno i stalo. Z generačního nástupce za loňský sci-fi model Mi MIX se konečně stala realita a zde je vše, co o tomto vizuálně nadčasovém smartphonu s operačním systémem Android momentálně víme.

Nejviditelnější změny tentokrát nastaly u displeje a hned pod ním, protože ze spodního rámečku ubylo rovných 12 procent. To zároveň znamená, že si polepšil i poměr mezi zobrazovacím panelem a přední stranou těla, který měl u předchůdce číslo 83,6 procenta. Úhlopříčka zde klesla ze 6,4palcové velikosti na 5,99palcovou, čili něco shodila i samotná konstrukce ještě čerstvého mobilního zařízení.

Design Xiaomi Mi MIX 2 zůstal víceméně zachován. Na přední straně si akorát všimnete, že boky ochranného skla dostaly mírné zaoblení, aby tak výrobce mohl zajistit o něco lepší ergonomii při držení a používání. Boky lemuje rámeček z kvalitního leteckého hliníku a opět je k dispozici verze sestávající z tvrdé keramiky, prostřednictvím čehož na zadní straně nahradili sklo.

Xiaomi předvedlo svoji pýchu. Android smartphone Mi MIX 2 nabízí tenoučké rámečky, keramiku i moderní hardware
Zdroj: Xiaomi

High-end hardware

Vnitřek novinky tvoří jen samé dobrůtky, což znamená čipset Snapdragon 835, 8 GB operační paměť RAM a celkem slušný fotoaparát od Sony. Bavíme se o snímači IMX386 s až čtyřosou optickou stabilizací obrazu, který je podle ostříleného webu GSMarena identický se snímačem z pár měsíců starého smartphonu Xiaomi Mi6. Mezi technickými specifikacemi však nechybí ani Full HD+ rozlišení, poměr stran 18:9 či takový Android 7 Nougat včetně vlastní nástavby MIUI 9.

Doporučeno
Výkonný telefon za skvělou cenu. Řada Redmi Note 11 přichází na český trh Výkonný telefon za skvělou cenu. Řada Redmi Note 11 přichází na český trh 16. února 2022 7:45

K napájení hardwaru elektřinou slouží přítomný 3400 mAh akumulátor s asistencí technologie rychlého nabíjení pod označením Quick Charge 3.0. Velikost kapacity tedy padla o 1000 mAh, bez čehož by čínský výrobce na druhou stranu nemohl dosáhnout citelně menších fyzických rozměrů smartphonu. Velikost loňského prototypu byla totiž docela slušná.

Xiaomi předvedlo svoji pýchu. Android smartphone Mi MIX 2 nabízí tenoučké rámečky, keramiku i moderní hardware
Zdroj: Xiaomi

Na pultech najdeme nabídku více různých verzí, které se mezi sebou liší jak velikostí úložiště, tak i velikostí operační paměti. Za zhruba 18 tisíc korun dostaneme keramický Mi MIX 2, a to včetně 8 GB RAM či 128 GB prostoru pro data. Pokud se ale uskromníte, za verzi se 6 GB RAM a 64 GB úložištěm dáte něco kolem 11 tisíc korun.

Dostupnost je hlášena na konec tohoto měsíce, přičemž speciální edice přijde do obchodů v říjnu.

Domů
Sdílet
Diskuse