Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. září 2017 19:04
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Místní zlatokopové brutálně povraždili členy nekontaktovaného kmenu v Brazílii

ZAJÍMAVOSTI AMAZON
Uložit Uložené

Soužití je v Brazílie vinou vidiny zisku na bodě mrazu.

Žijeme v 21. století, a i když je velká část světové společnosti moderní a digitální, na naší planetě stále žijí lidé, kteří o dnešním světě nevědí vůbec nic. Dosud nekontaktované kmeny lze najít v různých částech světa a některé z nich žijí už tisíce let i na území dnešní Brazílie, kde se o ně stará vícero organizací. Brazílie však v posledním období snížila financování podpůrných skupin a začala poskytovat další a další části vzácného Amazonského pralesa k těžení dřeva, což negativně ovlivňuje nejen přírodu, ale i lidi v ní žijící. 

Otřesný případ z Brazílie spatřil světlo světa poté, co začalo oficiální vyšetřování hromadné vraždy přibližně 10 členů jednoho z kmenů hluboko v Amazonii na dalekém západě země. I když se ochránci z organizací snaží zabránit střetům dělníků či zlatokopů s příslušníky kmenů, tentokrát se to nepodařilo a zlatokopové brutálně zmasakrovali překvapené členy kmene, kteří měli údajně podél řeky sbírat vejce. Dvě skupiny na sebe narazily náhodně, ale zlatokopové se okamžitě pustili do vraždění, což jim usnadnily jejich nástroje, a po ohavném činu ještě mrtvoly nařezali a naházeli do řeky. 

Doporučeno
Čtyřdenní pracovní týden mi umožňuje věnovat se mému koníčku, říká mladý hobby kulturista Čtyřdenní pracovní týden mi umožňuje věnovat se mému koníčku, říká mladý hobby kulturista 29. listopadu 2023 10:00

Nikdo se o vraždách nemusel dozvědět, avšak zlatokopové pak v nejbližší vesnici zašli do hospody a všem se pochlubili detailními popisy toho, jak původní obyvatele připravili o život. Vyšetřování zatím pokračuje, a i když existuje řada přesných důkazů, vyřešení celého případu ještě jistý čas potrvá. Jedno je však jisté již nyní, hromadný masakr původních obyvatel z kmene nebyl první ani poslední, protože v únoru se v Brazílii odehrál podobný čin a při momentálním trendu odlesňování nepotrvá dlouho, než zlatokopové a dřevorubci nezničí nedotčené komunity budované tisíce let.


Domů
Sdílet
Diskuse