Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. září 2017 21:38
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Fotky z pádu dvojčat, které jsi ještě neviděl. Lidé vypadávající z budov nebo detailní záběry exploze

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Černá skvrna v historii USA se udála před 16 lety.

Od neodpustitelných útoků, které se ve Spojených státech amerických udály 11. září 2001, již uběhlo šestnáct let. 19 členů islamistické teroristické skupiny Al-Káida tehdy zaútočilo na Světové obchodní centrum WTC se zmocněnými letadly od United Airlines a American Airlines. Třetí letadlo od American Airlines zaútočilo na Pentagon. V tento černý den zemřelo 2 996 lidí a dalších 6 000 bylo zraněno. Škoda se vyšplhala na 10 miliard dolarů, budovy WTC spadly za 102 minut, jejich pád a následný požár následně způsobil obrovské škody a pády dalších budov obchodního centra.

Krutý čin narušení vyspělé americké kultury zbytečným rozséváním smrti z krutých náboženských ideologií by se nikdy neměl přestat odsuzovat a k tomu, abychom na něj nezapomněli, přispívají neustále se objevující fotografie, které dosud lidé neviděli. Fotografové se často až nyní rozhodují, že obrázek zveřejní na internetu, a právě kolekce takových neznámých obrázků se zjevily na Imguru, aby nám připomněly to, na co bychom nikdy neměli zapomenout.

Это 16 лет с 11/9. Напомним, что эта трагедия. Кредиты на скуку и уважаемые авторы.


K připomenutí tragédie dokonce Marvel vydal speciální komiks:

September 11th, Never Forget

Domů
Sdílet
Diskuse