Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. září 2017 18:27
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Praha přichází s další vyhláškou. Chce zakázat pohyb s otevřenou láhví alkoholu v centru města

ZAJÍMAVOSTI ALKOHOL ČESKO
Uložit Uložené

Magistrát chce zavést další zákaz, který se dotkne spousty mladých lidí.

V Praze je přes 800 míst, kde se nesmí pít alkohol na veřejnosti. Magistrát nyní připravuje novelu vyhlášky, která by zakazovala na konkrétních místech i jakýkoliv pohyb s otevřenou láhví alkoholu. Chce tak vyzrát na ty, kteří se po výzvě strážníku jen posunou o ulici jinam a tam popíjejí dál.

O novele se bude jednat už tento podzim. „Příští týden by měla jít vyhláška do připomínkového řízení, kde budou mít možnost vyjádřit se k návrhu i jednotlivé městské části. Pokud vše půjde dobře, mohli bychom novelu během podzimu projednat,“ prozradil mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Praha přichází s další vyhláškou. Chce zakázat pohyb s otevřenou láhví alkoholu v centru města
Zdroj: Místa, kde je zakázáno pít alkohol na veřejnosti / Praha.eu

Vedení Prahy 1 a 2 by přísnou novelu rádo uvítalo. Místostarosta Prahy 2 Marin Víšek chce dokonce novelu zavést na celém jejich spravovaném území. „Vymezilo by se pouze několik míst, kde by konzumace možná byla, například na náplavce Rašínova nábřeží nebo v Riegrových sadech,“ myslí si o této novince.

Přesná místa, o která by se jednalo, zatím Praha nechce prozrazovat. Už nyní je jasné, že se určitě budou týkat Pražské památkové rezervace – což je centrum města.

Domů
Sdílet
Diskuse