Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. září 2017 11:34
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

iPhone 8, Apple Watch 3 a Apple TV s 4K i HDR. Tohle jsou další novinky z dílny kalifornského giganta

TECH
Uložit Uložené

iPhone X ani zdaleka není všechno.

Den D nám nepřinesl pouze ultimátní iOS smartphone s obrovským AMOLED displejem téměř přes celou přední stranu konstrukce. Realitou se kromě něj stal i iPhone 8, jeho větší a lepší varianta iPhone 8 Plus, nové Apple Watch třetí generace s elektronickou SIM kartou a také vylepšená krabička AppleTV, které nově přibyla podpora pro 4K rozlišení a stále populárnější HDR.

Pojďme však postupně. 

iPhone 8 a 8 Plus

iPhone 8, Apple Watch 3 a Apple TV s 4K i HDR. Tohle jsou další novinky z dílny kalifornského giganta
Zdroj: Apple

Apple přeskočil mezigenerační "S" a obě novinky poháněny operačním systémem iOS pojmenovali jako osmičku. Co však mezigenerační změny? Tentokrát nejde o revoluci, ale pouze o běžnou evoluci.

Oba kousky přijdou na pult v konstrukci s certifikací IP68 (dříve šlo o IP67), která má mnoho společného s předchozí generací, takže mnoho vizuálních změn nečekejte. Unibody tělo z hliníku nahradila kombinace dvou kusů odolných skel a kovového rámečku, přičemž ze zadní strany zmizely kontroverzní plastové pásky.

Fyzické Home tlačítko zůstalo na svém místě, rámečky okolo displeje jsou také bez změny a totéž lze říci o většině technických specifikací. Malé verzi přibyla optická stabilizace obrazu a displej dostal v obou případech funkcionalitu True-tone, díky které zajistí přesnější zobrazování barev. O výkon se zase postará nový čipset A11 Bionic.

Ve výbavě iPhonu 8 nechybí ani podpora pro rychlé a bezdrátové nabíjení baterie. Apple svému systému říká AirPower a jde o kus technologie s podporou pro zažitý standard Qi

Dostupnost: v Česku od 29. září

Cena: od 20 990 Kč do 23 990 Kč

Apple Watch 3

iPhone 8, Apple Watch 3 a Apple TV s 4K i HDR. Tohle jsou další novinky z dílny kalifornského giganta
Zdroj: Apple

Jak je možné vidět, design zůstal víceméně stejný, ale přibyla jedna důležitá a zároveň i docela užitečná věc - vlastní LTE konektivita.

Žádanou funkcionalitu zajišťuje přítomnost takzvané eSIM (elektronické SIM) karty, jejímž prostřednictvím získala nová generace hodinek z dílny kalifornského giganta soběstačnost. To znamená, že přes Apple Watch budeme moci volat nebo streamovat hudbu ze Spotify i bez přítomnosti iPhonu.

V útrobách Apple Watch 3 se nachází vylepšený dvoujádrový procesor W2 se 70 procent vyšším výpočetním výkonem a s 50 procent lepší energetickou efektivitou, což zcela logicky znamená více šťávy. Vylepšení ale neobešlo ani Wi-Fi konektivitu, která by měla být podle dostupných informací rychlejší až o 85 procent.

Dostupnost: v Česku od 22. září

Cena: 9 790 Kč

4K Apple TV

iPhone 8, Apple Watch 3 a Apple TV s 4K i HDR. Tohle jsou další novinky z dílny kalifornského giganta
Zdroj: Apple

Světlo světa spatřila i vylepšená krabička s názvem Apple TV. Novinka dostala 4K rozlišení a za zmínku nepochybně stojí i Dolby Vision či HDR (podpora pro HDR10), díky čemuž uvidíme na obrazovce pestřejší barvy a bohatší světelné detaily. Apple navíc tvrdí, že ten, kdo má zakoupené HD filmy, získá lepší verzi s podstatně jemnějšími detaily zcela zdarma.

Dostupnost: od 22. září

Domů
Sdílet
Diskuse