Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. září 2017 10:52
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Mnoho zubů a podlouhlé tělo. Po hurikánu se na pláži v Texasu objevilo vyplavené tělo zvláštního živočicha

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Hurikán Harvey zřejmě mrtvému zvířeti moc nepomohl.

Americký stát Texas si hurikánem Harvey prošel ještě dříve, než Karibik a Florida zažily sílu hurikánu Irma a po týdnu od zveřejnění fotografií na Twitteru se svět začal zabývat otázkou, co moře po hurikánu vyplavilo na pláži v Texasu. Preeti Desai se procházela po pláži, aby zdokumentovala rozsah škod, které Harvey napáchal, když v dálce zahlédla předmět připomínající mrtvého živočicha. Po přiblížení se její odhad potvrdil, ale při pohledu na zvíře s podlouhlým tělem a množstvím zubů jí nebylo okamžitě jasné, na co se to vlastně dívá. Zvíře proto nafotila z více úhlů a fotografie následně nahrála na svůj Twitter, kde oslovila biology a zoology, aby jí trochu s identifikováním živočicha pomohli. Věděla, že na sociálních sítích a zejména na Twitteru tráví svůj čas množství špičkových vědců a díky předpokladu našla i nejpravděpodobnější odpověď na svou otázku. 

Většina odborníků se shodla na tom, že hurikán na pláž vyplavil mrtvé tělo specifického zubatého úhoře s latinským názvem aplatophis chauliodus. Zvíře ve Spojených státech amerických často nazývají „tusky“ a nejčastěji bys ho mohl objevit v hloubkách od 30 do 90 metrů v západních částech Atlantiku, mezi které samozřejmě patří i Mexický záliv, odkud se zvíře vyplavilo. Zvíře proto není nebezpečné, a i když Preeti přistupovala k jeho mrtvému tělu s obezřetností, nechala ho na pláži se slovy, aby se o něj postarala příroda.


Domů
Sdílet
Diskuse