Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. září 2017 14:31
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Pokud je muž méně atraktivní, žena je ve vztahu spokojenější a šťastnější. Studie zjistila, že hezčí muži mají ve vztazích problémy

Uložit Uložené

Recept na štěstí je celkem jednoduchý.

Základem každého fungujícího vztahu by měla být důvěra, vzájemné porozumění a nově i, jak zjistili vědci z Florida State University, rozdíl v atraktivitě jednotlivých partnerů. Vědci si vzali 113 čerstvých manželství, ve kterých se průměrný věk partnerů pohyboval mezi 20 až 30 lety a každého z nich postavili před komisi ze své a spolupracující univerzity, aby ohodnotili jejich atraktivitu. Atraktivita a krása jsou samozřejmě subjektivní koncepty, ale členové v porotě se převážně dokázali shodnout na tom, jak atraktivní je člověk stojící před nimi. Po ohodnocení atraktivity následovala doba, kdy párům pokládali řadu otázek a porovnávali jejich úhly pohledu, až nakonec došli k závěru, že čím méně je muž atraktivní, tím spokojenější je žena a vztah udržitelnější.

Za jejich závěrem stojí i docela rozumné vysvětlení, protože vědci zjistili, že pokud je muž méně atraktivní a uvědomuje si to, ve vztahu se snaží mnohem více. Vynakládá více úsilí, aby byla jeho žena spokojenější, kupuje jí dárky, snaží se zdokonalovat v domácích pracích či ve vlastní vizáži a dokonce i v ložnici. Spokojenost vlastní partnerky je pro něj jedna z nejdůležitějších věcí, protože vidí, jak je krásná a jak si ji získal on s pokulhávající atraktivitou. Na druhé straně, pokud byli muži podle hodnocení atraktivnější a hezčí, ženy se dostávaly pod větší tlak a snažily se hubnout, přehnaně cvičit jen proto, aby zůstaly sexy a líbily se své polovičce. Nejhorší spojení je podle vědců příliš atraktivní muž a méně atraktivní žena, protože tlak na ženy v tom případě přerůstá až do extrémů jako poruchy příjmu potravy.

Pokud je muž méně atraktivní, žena je ve vztahu spokojenější a šťastnější. Studie zjistila, že hezčí muži mají ve vztazích problémy
Zdroj: pinterest
Domů
Sdílet
Diskuse