Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. září 2017 16:49
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Ruští rybáři chytili obrovskou a vzácnou tunovou rybu. Namísto toho, aby měsíčníka zachránili, ho předhodili medvědům

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Úlovek se na internetu setkal s vlnou negativních reakcí.

Parta ruských rybářů z ostrova Sachalin chytila úlovek, o jakém nikdy nesnili. Zachovali se však tradičně lidsky a namísto správné věci ho hodili na smetiště. Rybáři vytáhli z oceánu obrovského měsíčníka svítivého, i když je to stálo hodně sil, protože ryba vážila více než 1100 kilogramů. Měsíčník se kvůli své velikosti zasekl v rybářské síti a posádka lodi se ho rozhodla přepravit na pobřeží, což se jim nepodařilo. Živočich měl zemřít ještě cestou do přístavu a po jeho přemístění na pevninu ho rybáři na chvíli vystavili, aby se mohli úlovkem přijít pokochat místní obyvatelé. Potom je ani nenapadlo, že by mohla mimořádně výjimečná ryba posloužit v muzeu či vědecké organizaci, a tak měsíčníka jednoduše převezli na místní smetiště, kde lidé často nechávají jídlo medvědům, kteří si tam vždy najdou pokrm. 

Prodej a konzumace měsíčníků je sice v Evropské unii zakázána, protože jejich maso obsahuje i nebezpečné látky, ale v mnoha destinacích, jako třeba v Japonsku, patří mezi místní delikatesy. Po zveřejnění fotografií obrovského živočicha na sociálních sítích se v komentářích rozpoutala vlna negativních reakcí na to, jak s rybou rybáři zacházeli a lidé kritizovali zejména to, že rybáře ani nenapadlo živočichovi pomoci či ho osvobodit, ale rovnou si to s ním namířili na pobřeží navzdory nízké šanci na přežití. O následujícím konání a vyhozeni těla na smetiště ani nemluvě.


Domů
Sdílet
Diskuse