Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. září 2017 16:51
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Vodafone vás odteď po vyčerpání datového balíčku úplně odpojí od internetu

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Upozornění dostanete jen v SMS, která zákazníka informuje o stavu přečerpání datového balíčku.

Ještě před začátkem prázdnin se zákazníci telefonních operátorů dočkali obrovské revoluce v podobě kompletního zrušení roamingu v celé Evropské unii a pár přilehlých států patřících do našeho ekonomického prostoru. Pro mnohé bylo telefonování a hlavně používání dat velkým nákladem, případně jsme se museli podstatně omezovat nebo hledat Wi-Fi připojení na každém kroku. Tato řešení jsou však pro moderního člověka příliš nepraktická, a proto je bezroamingová zóna obrovským vítězstvím. Asi všem bylo jasné, že všichni operátoři budou na regulace reagovat, neboť se toto rozhodnutí přímo týká jejich zisků. 

Postupem času jsme zaregistrovali zvyšování cen paušálů, ale většina z nás si pravděpodobně stále užívá ten, který jsme stihli s určitou vázaností uzavřít v předstihu. Největší zájem je samozřejmě o balíčky s co největším objemem dat, na která jsou stejně operátoři stále více skoupí a paušál sestavují tak, abychom byli nuceni dokupovat si extra data. No a tady se dostáváme ke kameni úrazu pro všechny zákazníky českého Vodafonu, kteří už pár dní nemají možnost využívat zpomalený internet po prečerpání dat.

Vodafone vás odteď po vyčerpání datového balíčku úplně odpojí od internetu

Podle pracovníka infolinky, pana Petra Bialona, kterému jsme volali v průběhu psaní tohoto článku, musel Vodafone přistoupit na tuto změnu kvůli Českému telekomunikačnímu úřadu. Ten dostal podnět od ostatních operátorů, kteří považovali službu zpomalených dat po přečerpání balíčku za konkurenční výhodu. Zbytek poskytovatelů už na nový byznys formát přešel o něco dříve a jednoduše se jim nelíbilo, že jejich kolega může být pro zákazníka o něco atraktivnější. 

Doporučeno
REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard 26. března 2024 11:00

Snad největším problémem při této změně je skutečnost, že Vodafone své zákazníky absolutně neinformoval. Nejprve dokonce zasílal po přečerpání zprávy s textem o tom, že se připojení k internetu jen zpomalí. A to i přesto, že už bylo dávno odpojeno. Podle zmíněného pracovníka je momentálně lidem zasílána tato informace v upozorňující SMS zprávě při přečerpání určitého procenta dat. Dá se však předpokládat, že právě tyto vzkazy od operátora nikdo nečte a ještě mnozí zažijí šok při úplném odpojení od internetu. Zbývá jen doufat, že nepůjde o situaci, kdy se bez něj nebudete moct obejít.

Vodafone vás odteď po vyčerpání datového balíčku úplně odpojí od internetu
Zdroj: terimakasih0 / Pixabay
Domů
Sdílet
Diskuse