Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. září 2017 13:40
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Máslová krize pokračuje. Kuchař hotelu v Karlových Varech ukradl 50 kil másla, aby ho následně prodal dále

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Do módy se postupně dostává i resell vzácných potravin.

Přibližně týdnem jsme vám přinesli článek o máselné krizi, která intenzivně zasáhla kompletně celé Česko i Slovensko. Toto familiérní pojmenování pro nepřirozené zdražování v našich končinách oblíbené potraviny si již osvojily obě republiky, ale bude velmi zajímavé sledovat i samotný vývoj. Vše začalo ještě před pár měsíci a vrcholí v těchto dnech, kdy nárůst ceny dosahuje více než 100 % ve srovnání s obdobím minulého roku. Odborníci i výrobci však varují, že ceny másla budou mít stoupající tendenci minimálně do Vánoc. Všechny důležité důvody, proč jsme se do této situace vůbec dostali, jsme již shrnuli, a tak pojďme rovnou k věci.

Každý pochopitelně na krizi reaguje jiným způsobem a zatímco někteří nahradili máslo jiným dostupným tukem, našla se i skupinka spekulantů, kteří vycítili příležitost a rádi by ze situace vytěžili pár drobných. Jedním z nich je i šéfkuchař z karlovarského hotelu, který si cenu másla velmi dobře uvědomoval, a proto se rozhodl trochu si na něm přivydělat. Za dva měsíce si systematicky odnesl z hotelu až 50 kilogramů másla, ale kromě toho i 8 kilogramů sýra a 6 kilo klobás. Podle mluvčí české policie se škody odhadují na více než 14 000 korun, přičemž jen máslo má celkovou hodnotu více než 10 000 korun. Kuchaři hrozí až dva roky vězení, ale pravděpodobně mu skutek tradičně projde jen s podmínkou.

Máslová krize pokračuje. Kuchař hotelu v Karlových Varech ukradl 50 kil másla, aby ho následně prodal dále
Domů
Sdílet
Diskuse