Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. září 2017 9:58
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Apple rozdrtil konkurenci na padrť. Zadní foťáky nového iPhonu 8 a 8 Plus jsou úplná špička

TECH
Uložit Uložené

Tak toto čekal asi len málokdo.

Kalifornskému gigantovi se podařil kousek, který ho nyní dostane na titulní stránky mnohých popředních tech webů z celého světa. Nová generace iOS smartphonu obstála v rukách špičkových odborníků na fotografování tak dobře, že ji nedokázal porazit ani jeden testovaný high-end telefon s Androidem. Pojďme však na detaily.

iPhone 8 získal v čerstvě provedeném testu webu DxOMark až 92 bodů, což je přesně o 2 body více než hodnocení, kterým po aktualizaci prestižního žebříčku disponuje jeho nedávný král HTC U11 spolu s kouskem Google Pixel. Mezi hlavními přednostmi hlavního fotoaparátu figurují bohaté detaily, výrazně nižší hluk a i k realitě blízké barvy. Za pochvalu dokonce stojí i zdokonalená funkcionalita HDR, zvláště při porovnání s loňskou sedmičkou.
 
To nejzajímavější ale teprve přijde, když se dozvíte počet bodů, které odborníci přidělili jeho rozměrnějšímu a taktéž lépe vybavenému sourozenci.

 

iPhone 8 Plus má na krku 94 bodů. Přesně tak, čtete správně, mluvíme o 94 bodech. Dva body navíc si vysloužil díky přítomnosti dvojitého fotoaparátu, kterým dokáže záběr obohatit o špičkově vypadající bokeh efekt (rozmazané pozadí za objektem), přičemž mu asistuje takzvané strojové učení, což je jednodušší forma umělé inteligence.
 
Je třeba poznamenat, že systém hodnocení DxOMark nedávno prošel důležitými změnami. A kvůli tomu museli aktualizovat celý seznam smartphonů s nejlepšími kamerami. Proto v něm zatím nenajdeme kousek, jakým je Galaxy S8 s původními 88 body, které by měly nově víceméně zůstat beze změny (HTC U11 dříve dostal 90 bodů).
 
Žebříčku ale chybí i phablet Galaxy Note8. Nepředpokládá se však, že v očekávaném testu získá více bodů než velká osmička.

Domů
Sdílet
Diskuse