Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. září 2017 9:42
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Muži se žralok zakousl do břicha a dlouhé minuty se odmítal pustit. Zvíře museli ubodat, aby stisk zubů povolilo

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Z obyčejného lovu humrů se stala krvavá nepříjemnost.

Útoky žraloka na člověka jsou zcela ojedinělé a i pokud se odehrají, často nekončí smrtí. Muž jménem Ervin Maccarty z americké Floridy měl proto štěstí, že si na jeho břiše pochutnal pouze maličký žralok vouskatý namísto většího bratrance. Ervin plaval nedaleko lodi, protože chytal humry, a náhle pocítil na břiše silnou bolest a zuby zakousnuté hluboko do kůže. V bolestech se musel dostat zpět ke lodi, ale nemohl používat ruce, protože se jimi snažil stabilizovat žraloka, aby nenapáchal ještě více škody.
 
Myslel si, že ho žralok unaví a on se utopí, avšak doplaval až na loď, kde mu okamžitě pomohli kamarádi. Žraloka se rozhodli zabít a nechat vykrvácet, aby mu postupně síla kousnutí ochabla a mohli ho bezpečně z Ervinova břicha odebrat. Zvíře připevněné na břiše bojovalo a vzpíralo se, a tak museli kamarádi použít agresivněji techniky na to, aby Ervina konečně osvobodili. Nešťastný chlapík nakonec dopadl dobře, protože po ošetření nebyly s ránou žádné komplikace a i když to žralok vouskatý nepřežil, Ervin už nikdy nepodcení ani o trochu menšího mořského predátora.

Domů
Sdílet
Diskuse